Objectieve Kaaischuimers tevreden met opkomst voor Bierfestival Velle ondanks bloedhete temperaturen

TEMSE-VELLE – Ondanks het hete lenteweer mocht de zesde editie van het openluchtbierfestival van de Objectieve Kaaischuimers vele honderden bezoekers verwelkomen. Ook het nieuwe bier Gaspard, geïntroduceerd voor de 25ste verjaardag van de vereniging, werd goed gesmaakt.

Vorig jaar waren de kaaischuimers nog uitgeregend, maar dit jaar was het het andere uiteinde. Om één uur mocht belleman Bart Heynderickx het festival openen onder een super-hete stralende zon.

Positieve commentaar

“Met meer dan 500 bierdrinkers waren er meer bezoekers dan vorig jaar in de regen”, glundert Frank Van Steenberghe van de Kaaischuimers. “Door de absolute zware hitte zijn er wel wat mensen thuis gebleven, maar het was een succes.”

Zij die de hitte getrotseerd hebben, hebben met volle teugen genoten van een verfrissend biertje gecombineerd met een ijsje van Gelateria Luca, een hapje van Kodouz of een burger. De brouwers en organisatie kijken dan ook tevreden terug.

Ook was er zeer veel positieve comentaar op de Gaspard, het nieuwe biertje van de Kaaischuimers dat gelanceerd is op het festival.

Publieksprijs

Het nieuwe bier ‘Gaspard’ werd positief onthaald

“Het bier is genoemd naar Gaspard van t’Hazenest, de ridder die de draak Fretalop versloeg”, stelt Van Steenberghe. “Burgemeester Hugo Maes (CD&V) en schepen van Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V) kregen de primeur om de lancering mee temaken. De consesus onder de bezoers was groot, het smaakt naar meer.”

“De ridder is nog beter dan de Fretalop, die hij logischerwijs verslaat. Voorlopig is het nog een éénmalig brouwsel, maar als de vraag groot genoeg is gaan wij er zeker naar luisteren”, klinkt het vanuit de organisatie.”

“Genieten na het festival is trouwens ook wat Lomme kan doen, hij heeft vorig jaar, net als vele anderen deelgenomen aan de wedstrijd om de publieksprijs te kiezen. Op het festival van dit jaar heeft zijn prijs van vorig jaar in ontvangst genomen uit handen van schepen Debby Vermeiren.”

De winnaar van dit jaar moet nog getrokken worden, maar we weten wel al welk bier het meeste in de smaak is gevallen, de naam maken we binnenkort bekend.”

Meer foto’s, klik hier

Burgemeester Hugo Maes en schepen Debby Vermeiren waren eregasten bij de introductie
van het nieuwe bier ‘Gaspard’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *