Buurtkinderen vragen plek om te spelen: “We worden overal weggejaagd”

Tesamen voert actie aan oud sportterrein in Steendorp

STEENDORP – Stel het sportterrein in de Vuurkouterwijk van Steendorp open voor spelende jeugd, heeft oppositiepartij Tesamen maandag gevraagd met een spandoek aan het hek van het sportveld. In de praktijk gebeurt het nu al, want kinderen klimmen over het hek om er te voetballen.

“Da’s al een jaar of drie, vier dat het oude baseballterrein niet gebruikt wordt”, zeggen Brigitte Caura, Bert Bauwelinck en Mariam Sourroukh (allen Tesamen). “Al even lang vragen de buurtbewoners om het open te stellen, zo hebben zij geen overlast. De schepen zegt altijd: we gaan het bekijken, en het bestuur zegt wel dat ze het terrein een sportbestemming willen geven. Maar wij vragen gewoon om in afwachting de poort open te doen. Het is alleen gras, kinderen kunnen er niets kapotmaken.”

Een achttal kinderen kwam tijdens de Tesamen-actie over of onder het hek kruipen om te voetballen op het afgesloten terrein. Dat doen ze vaker, zeggen ze.

“Wij kunnen nergens voetballen, we worden overal weggejaagd: de baby slaapt, of mensen willen een dutje doen. Wij zouden hier graag een voetbalveld hebben. En een speeltuin, want de buurtspeeltuin is versleten.”

Het grasplein (in de achtergrond) is afgesloten daarom voetballen de kinderen op de oprit van de sporthal
(foto’s: HN/Tom Nuytemans)

Ook Rabia Baitar, moeder van Mariam Sourroukh, wil dat haar kleinkinderen er kunnen spelen. Haar tuin kijkt uit op het terrein. “Zo spelen ze niet op straat en kunnen ze met hun bal geen auto kapotmaken.”

Zowel Tesamen als CD&V vroegen tijdens de gemeenteraad van april aan schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) om het terrein op zijn minst voor de vakantieperiode open te stellen. De schepen antwoordde dat hij met de sportdienst ging bekijken wat er mogelijk is. “We hebben in het verleden al gebruik toegelaten, bijvoorbeeld voor jeugdbewegingen die er tijdens corona tenten mochten zetten, dus we zijn flexibel in opties.”

“Wij vragen in afwachting van een nieuwe bestemming de poort open te maken”, zegt Brigitte Caura (midden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *