Vlam (veilig) door het Waasland

Op 4 september fietstochten langs de kazernes van Hulpverleningszone Waasland

TEMSE/WAASLAND – Het is nog even wachten op een echte opendeur met demo’s en allerhande activiteiten in de brandweerkazernes in onze regio. Maar zaterdag 4 september kan je alle kazernes van Hulpverleningszone Waasland coronaproof bezoeken met de fiets. Ook in brandweerpost Temse kan men terecht van 10 tot 17.30u.

Via de fietsroutes kom je langs 2, 3 of meer kazernes, waar je dan een pitstop kan maken en een kijkje kan nemen in delen van de kazernes. Er zijn fietslussen samengesteld Zo bijvoorbeeld van brandweerpost Waasmunster naar post Temse of van Waasmunster naar Sint-Niklaas en Temse. Hierbij kan men ook een fietszoektocht meedoen. (lees verder onder de afbeelding)

Terras

Ben je een geoefende wielerliefhebber en ga je liefst met de koersfiets op stap ? Ga dan voor de grote ronde van zo’n 90,5 km. Liever recreatief op pad? Dan heb je keuze uit verschillende lussen die telkens 2 tot 3 kazernes bezoeken. Zo kunnen ook gezinnen met kinderen op ronde.

Onderweg kan men ook iets eten of drinken. Elke kazerne opent een terras en biedt verfrissende drankjes en soms ook wat lekkers om te eten. In Temse zullen hamburgers gebakken worden.

Let op: Omdat iedere kazerne een eigen vriendenkring heeft, werken ze met lokale bonnetjes of consumptiekaarten die je ter plaatse kan aankopen. Koop enkel aan wat je zal verbruiken. Ze zijn niet geldig in een andere kazerne.

Hou meteen ook rekening met de openingsuren van de kazernes die in je gekozen lus liggen. Wegens gemeentelijke activiteiten zijn ze verschillend.

Meer info: https://www.hvzwaasland.be/vlam-door-het-waasland/

Ook brandweerpost Temse maakt deel uit van de fietslussen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *