Unizo Temse trekt na een moeilijke periode ‘de ketting opnieuw in gang’

Netwerkevent voor lokale ondernemers lokt zowat 90 handelaars naar de Wilfordkaai

TEMSE – De lokale afdeling van Unizo organiseerde op woensdag 1 september haar eerste fysieke ‘post corona’- netwerkevent in aanwezigheid van meer dan 90 ondernemers. Door de nieuwe coronaregels kon het event doorgaan zonder de verplichting van mondmaskers.

Unizo Temse nodigde enkele bijzondere gasten uit zoals Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen, burgemeester Luc De Ryck (CD&V) en schepen voor Lokale economie Stephan Van der Gucht (N-VA).

Het event vond plaats in Bar Coupé aan de Wilfordkaai, het pand waar tot voor enkele jaren taverne Temsica gevestigd was.

“Het gebouw is het vroegere vergaderlokaal van NCMV Temse voor dat dit werd omgedoopt tot Unizo”, vertelt lokaal voorzitter Stijn Teugels. Het was als het ware een beetje thuiskomen.”

Ondernemers in de spotlights

“De coronaperiode heeft er voor gezorgd dat het belang van lokale ondernemers weer volop in de spotlight staat”, aldus Teugels. “Net als het begrip ‘WinkelHieren’. Tijdens de coronaperiode heeft de gemeente samen met unizo Temse zijn schouders gezet onder een koopactie ter ondersteuning van lokale handelaars. Met de verdeling van meer dan 55 000 loten in twee maanden was de actie vorig jaar een groot succes. Daarom wordt de actie dit jaar herhaald van 1 tot 30 september.”

Fierheid en trotsheid

Naast burgemeester Luc De Ryck en schepen van Lokale Economie Stephan Van der Gucht mocht ook provinciaal directeur van Unizo Jos Vermeiren het woord nemen.

“Met hier vandaag te mogen en kunnen staan roept dat bij mij een gevoel van fierheid en trotsheid op op”, klinkt het bij Vermeiren. “Unizo Temse is de eerste afdeling in het Waasland die terug na een heel moeilijke periode de ketting in gang trekt. We hebben een zeer moeilijke periode achter de rug maar vanaf vandaag lonkt opnieuw het rijk der vrijheid. Daarom ook dit event zonder mondmaskers en zonder enigzins de anderhalve meter afstand.”

Meer foto’s, klik hier

Door de nieuwe coronaregels kon het event doorgaan zonder mondmaskers
vlnr.: schepen Stephan Van der Gucht, burgemeester Luc De Ryck, provinciaal directeur Unizo Jos vermeiren en lokaal Unizo voorzitter Stijn Teugels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *