Vlaams Belang wil snelheid op jaagpad beperken tot 10km./uur

TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van september kaartte gemeenteraadslid Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) de verzuchtingen van wandelaars en fietsers aan die gebruik maken van het jaagpad op de site De Zaat. Dit in verband met de snelheid van sommige tweewielers op het jaagpad. Men hoopt de snelheidslimiet te beperken tot 10 kilometer per uur.

Vlaams Belang agendeerde het punt al eens tijdens de gemeenteraad van mei.

“Volgens de burgemeester, tijdens de gemeenteraad van mei, is deze beperking haast onhaalbaar”, stelt Annemie Muyshondt. “Nochtans enkele weken later lazen we in de kranten dat gemeente Kruibeke op het Scheldepad ter hoogte van Rupelmonde-centrum, de snelheidsbeperking voor fietsers heeft vastgelegd op…maximum 10km/u.

“Volgens het Algemeen Reglement der Scheepvaartwegen mag de maximumsnelheid slechts 30km/u bedragen op de jaagpaden”, aldus het oppositieraadslid. “Bij het kruisen van wegen, op de sluisvallen alsook in de nabijheid van bochten met belemmerd uitzicht wordt dit beperkt tot 10km/u. De snelheid moet aangepast worden bij aanwezigheid van andere weggebruikers, weersomstandigheden, het zicht en de staat van de weg. Er wordt dus toch een mogelijkheid geboden om deze maatregel toe passen indien nodig. Daarom mijn vraag of de gemeente bereid is om tegemoet te komen aan de vraag van de wandelaars Misschien kunnen we eens een ludieke actie te houden en zo meer info te geven over de toegang en gebruik van jaagpaden.”

“We hebben contact genomen met de Vlaamse Waterweg die bevestigde dat de maximum snelheid op een jaagpad 30km/u en binnen de bebouwde kom: 10km/u is”, antwoordde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) “Ook wij hebben hieromtrent al klachten gehad en vragen gekregen. Er werden 14 PV’s opgesteld voor speedelecs-fietsen. De gemeente mag op jaagpaden geen borden plaatsen en ook de Vlaamse Waterweg (VWW) wil die niet plaatsen. Het fietspad Dijkstraat tot voorbij de bocht is trouwens gemeentegrond. De politie blijft wel controleren. We zullen zien wat we kunnen doen.”

“Het jaagpad is in de eerste plaats een dienstweg daarom wil de VWW niets ondernemen”, aldus burgemeester Luc De Ryck. “De gemeente heeft al eens borden gezet, maar die zijn door de VWW weggenomen. Het college zal zich over dit punt nog verder buigen.”

Vlaams Belang wil de snelheid op het dijkpad op de Zaat beperken tot 10km./uur

3 gedachtes over “Vlaams Belang wil snelheid op jaagpad beperken tot 10km./uur”

  1. Ook op het jaagpad aan de Schelde in steenworp mag dit op 10 km gebracht worden.in het weekend grote groepen wielertoeristen die bellen omdat je uit hun weg moet en dan die speedpedelecs die u voorbij vliegen.met de hond wandelen is bijna onmogelijk daar.

  2. Het jaagpad ter hoogte van de Zaat en zeker de inrit van de Dijkstraat naar het jaagpad is onveilig.
    Van het jaagpad naar de Dijkstraat rijden velen over het voetpad, zeer gevaarlijk, ikzelf ben op een haartje verschil bijna onderuit gereden.
    Meer veiligheid is noodzakelijk en dringend

  3. Dat zou overal niet meer dan 10 km per uur mogen zijn langs de jaagpaden ,dan zijn de schippers die aanmeren ook beter beschermd of is dat een ras apart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *