Orde van de Baksteen hoopt carnaval-alternatief te kunnen organiseren

STEENDORP – Carnavalscomité Steendorp hoopt om volgend jaar een – coronaproof – carnaval-alternatief te kunnen organiseren, tijdens het weekend dat de carnavalstoet zou doorgaan.

“De meesten hebben waarschijnlijk wel het bericht gezien waarbij een aantal steden en gemeenten in onze streek reeds beslist hebben om geen carnavalstoet te organiseren in 2021”, stelt voorzitter Marc Ost. “Ondermeer Dendermonde, Lokeren, Buggenhout, Moerzeke-Kastel en Hamme. Hiermee willen wij nogmaals bevestigen dat wij de optie “carnavalstoet” tijdens het Valentijnweekend van 2021 voorlopig openhouden.”

Carnavalscomité Orde van de Baksteen is er zich van bewust bewust dat de kans eerder klein is dat de huidige corona regels tegen midden februari 2021 dusdanig versoepeld zijn dat de carnavalstoet zou kunnen doorgaan.

“We zijn ondertussen wel aan het bekijken of we eventueel een corona-proof alternatief op dezelfde datum kunnen organiseren”, aldus Ost. “Aangezien het gemeentebestuur beslist heeft om alle evenementen in de gemeentelijke infrastructuur te verbieden in de maand oktober, dienen we ook ons wildfestijn van 31 oktober te annuleren. Tevens zullen we ook de uitgifte van de jaarorde beschouwen als een voortzetting van seizoen 2019/2020. Ook de kroegentocht op 7 november zal geannuleerd worden.”

Carnavalstoet Steendorp (archieffoto 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *