Flamboyante slager is even oud als z’n slagerij, maar Jean-Pierre (65) denkt stilaan om zijn zaak over te laten

Jean-Pierre denkt stilaan aan pensioen

TEMSE – 65 jaar: zo oud zijn zowel slager Jean-Pierre Smet als zijn slagerij Ardenia in Temse dit jaar geworden. Dat schrijft Het Nieuwsblad Waasland op zaterdag. Jiepie wil nog drie jaar doorgaan, en dan stopt hij ermee.

Jean-Pierre zag in mei 1955 het levenslicht, zijn ouders opende de slagerij in de Schoolstraat in september 1955. Jean-Pierre is er trots op dat hij zo goed als alles nog zelf maakt. “Het vlees voor mijn gehakt en préparé draai ik nog steeds door de vleesmolen.”

Jean-Pierre is een echte BV in Temse, zeg maar een BT – Bekende Temsenaar -.

Hij is de officieuze stadsdichter van Temse, organiseert regelmatig fietszoektochten en andere activiteiten, schonk zijn gemeente al verschillende streekworsten, en prijst op Facebook zijn winkel aan in ludieke filmpjes, inclusief valse snor en gezang.

Vader Julien opende de zaak in september 1955, toen Jiepie dus vier maanden oud was.
“Ik ben nu 65: nog drie jaar wil ik doorgaan, en dan stop ik ermee”, zegt Jean-Pierre. “Ik hoop dat een gedreven, jonge slager de zaak wil overnemen.”

Lees het volledige verhaal van de flamboyante slager op onze social media: Editietemse, Nieuws en Info uit Temse en degazetvantemst.be

De vader van Jean-Pierre stichtte de zaak in september 1955

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *