E-boeken lenen kan voortaan op je eigen toestel in de Bib van Temse

TEMSE – Op 17 september starten 165 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel met het e-boeken uitleenplatform cloudLibrary. Ook in Temse kunnen de leners van de Bib gratis genieten van deze nieuwe dienstverlening en kiezen uit meer dan 4.000 titels.

“Onze leners kunnen vanaf nu e-boeken lenen met hun eigen toestel”, zegt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Via het platform cloudLibrary kunnen leners tegelijkertijd 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Na die 6 weken verdwijnen de e-boeken automatisch van het toestel dus over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken.”

Collectie

“Met de start van de e-boeken willen we inspelen op een toenemende vraag bij het publiek”, licht schepen van Cultuur Lieve Truyman toe. “Als Lokaal Bestuur Temse trekken we jaarlijks 4.800 euro uit voor deze nieuwe dienstverlening. De klemtoon ligt op Nederlandstalige vlot leesbare, spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie. Er zal ook een klein aanbod Engelstalige titels beschikbaar zijn. Bedoeling is dat de collectie geleidelijk aan groeit.”

Tussen de ruim 4.000 titels vinden leners van de Bib boeken van onder andere Arnon Grunberg, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zette haar schouders onder het platform.

“De e-boeken kan je met de app van cloudLibrary lezen op je smartphone of tablet, op een gewone pc en met de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Het enige wat je als lener nodig hebt, is een Mijn Bibliotheek profiel om je aan te melden op het platform. CloudLibrary is gebruiksvriendelijk en bedoeld voor jong en oud. Je hoeft helemaal geen kenner te zijn. Op onze website vind je ook eenvoudige handleidingen terug of je kan bij ons in de Bib terecht met al je vragen”, besluit bibliothecaris Jeroen De Lathouwer.

Meer info

Ontdek alles over onze de e-boeken op temse.bibliotheek.be/e-boeken

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer of e-readers.

Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) en bibliothecaris Jeroen De Lathouwer stelden de nieuwe dienstverlening voor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *