Coronacijfers in Temse stabiel

TEMSE – De toestand van het aantal coronabesmettingen in Temse is stabiel. Dat concludeerde de Veiligheidscel tijdens de vergadering van 17 september.

De Veiligheidscel die tweewekelijks samenkomt, wordt voorgezeten door de burgemeester en bestaat uit vertegenwoordigers van de Huisartsenkring, Hogere Gezondheidszorg, schepencollege, gemeentepersoneel, Politie, Hulpverleningszone Waasland (brandweer), de woonzorgcentra en de scholengemeenschappen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van drie verschillende statistische bronnen: de Lokale Huisartsenkring, het Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano.

Tijdens de vergadering op donderdag 17 september concludeerde de cel dat de toestand stabiel is. De voorbije week werden in Temse 15 nieuwe besmettingen geregistreerd, van wie bijna de helft scholieren.

19 besmette personen zijn op dit moment nog in quarantaine.
Er zijn geen overlijdens genoteerd sinds de uitbraak van de tweede golf.
Gezien de stabiele toestand werd beslist om geen bijkomende maatregelen te nemen.

Bovenop de federale richtlijnen is in Temse het bij zich hebben van een mondmasker verplicht, zodat het te allen tijde kan gebruikt worden waar nodig, wenselijk of verplicht.

Alle in de Veiligheidscel vertegenwoordigde organisaties en besturen bedanken langs deze weg iedereen die zich blijft inzetten voor het beperken van het besmettingsrisico en het strikt volgen van de richtlijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *