Voorzichtig optimisme komt in zicht in woonzorgcentra van Sleutelzorg

TEMSE/STEENDORP – Welzijnsverenigng Sleutelzorg publiceerde in zijn nieuwsbrief de nieuwe cijfers van het aantal overlijdens en genezingen van Covid-19 In WZC De Reiger en WZC ’t Blauwhof.
“We hebben gelukkig goed nieuws te melden op vlak van cijfermateriaal”, klinkt het. “Voorzichtig optimisme komt stilaan in zicht, maar uiteraard is de weg nog lang. We werken voort en maken van elke dag het beste in functie van onze bewoners, personeel en logistieke organisatie.”

Geen nieuwe overlijdens

Het totaal aantal overlijdens in WZC De Reiger ligt momenteel op 28. Er zijn momenteel geen nieuwe overlijdens bevestigd als Covid- gerelateerd. Er was de voorbije dagen 1 overlijden met een andere oorzaak.

Het totaal aantal overlijdens in WZC ’t Blauwhof ligt momenteel op 8.
Ook daar momenteel geen nieuwe overlijdens bevestigd als Covid-gerelateerd. Er is wel 1 nieuw overlijden met vermoeden Covid – geralateerd. En ook in ’t Blauwhof was er 1 overlijden door een andere oorzaak.

Getest op Covid-19 besmetting
In beide woonzorgcentra zijn er ook weer een aantal genezen verklaarde bewoners: In de Reiger zijn dat er 19, in ’t Blauwhof 4.
“We werken verder met opgesplitste cohort afdelingen, de niet Covid vrije afdelingen”, Vertelt men bij Sleutelzorg. Het betreft concreet de eerste en tweede verdieping van WZC De Reiger.

Donderdag 30 april werden alle bewoners en personeelsleden in WZC ’t Blauwhof getest op mogelijke Covid – 19 besmetting. Binnenkort volgen de resultaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *