Woonuitbreiding Tielrode wordt nog niet aangesneden

TIELRODE – Er zijn geen concrete plannen om de zones voor woonuitbreiding in Tielrode vol te bouwen. Dat zegt schepen Hugo Maes (CD&V)naar aanleiding van het Masterplan Groenpool Tielrode, waarin wordt gesproken over de komst van driehonderd wooneenheden.

Het masterplan werd op de gemeenteraad van 27 april goedgekeurd. Het is geen concreet plan maar een visie over hoe het gebied rond de Durmetuin er uit kan zien. Bij de toelichting van dat plan was er sprake van “deblokkeren van de woonuitbreiding in Tielrode” en “de komst van een school en driehonderd wooneenheden”. Dat gaf beroering in Tielrode: komen er driehonderd huizen bij?

Niet dus, zegt groenschepen Hugo Maes (CD&V).

“Dat cijfer driehonderd slaat op het aantal woningen dat in de drie woonuitbreidingzones mogelijk is. (Roomacker, de oude steenbakkerij en de gronden daar recht tegenover red.) Vroeger werden er al eens bouwplannen voor die gebieden ingediend, maar het bestuur weigerde die steevast. “Er waren dan bijvoorbeeld bezwaren rond de mobiliteit”, zegt Maes.

Volgens de schepen kunnen projectontwikkelaars wel nog altijd een nieuwe aanvraag indienen, en aan de hand van het masterplan, dat ook suggesties voor een betere mobiliteit maakt, hebben zij een beter idee van wat mogelijk is. Vandaar de uitspraak “deblokkeren van woonuitbreiding”. Concrete plannen zijn er echter niet. Ook Freinetschool De Kolibrie, die tegenover de Durmetuin bouwgrond bezit, heeft geen concrete bouwplannen. (Bron: HN- Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *