Al 372 pv’s uitgeschreven voor niet naleven van coronamaatregelen

TEMSE/KRUIBEKE – Op de jaagpaden in Temse en kruibeke heeft men de handen vol met wielertoeristen die zich bij momenten in een echte koers wanen. Volgens Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse is het moeilijk om hier boetes voor uit te schrijven. Voor het niet naleven van de coronamaatregelen zijn ondertussen wel al heel wat pv’s uitgeschreven

“Dat specifiek gedrag is moeilijk te verbaliseren omdat men net op dat moment aanwezig moet zijn”, vertelde de korpschef bij TV Oost. “Wij treden wel preventief op. Dit door met fiets en motor langs de jaagpaden te rijden om enig toezicht te houden en zo ontradend op te treden.”

“Er zijn al boetes gevallen op de jaagpaden maar dat heeft dan vooral te maken met het samenscholingsverbod dat niet nageleefd wordt. Jongeren die op de banken zitten, of die tijdens hun fietstocht een pic-nic houden langsheen de Schelde.”

In de volledige politiezone werden ondertussen al 372 pv’s uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Korpschef Wim Pieteraerens ((C) TV Oost)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *