“Verwachtingen plots wel groter”

Coach en jeugdverantwoordelijke reageren op fusie KSC Lokeren-Temse

TEMSE – Nadat het failliete Lokeren de voorbije weken volop het hof maakte aan Zelzate, Hamme, Lebbeke en Doorslaar, is het uiteindelijk KSV Temse dat toehapte en de komende jaren scheep gaat met de gewezen topper. Patrick Claus namens de jeugd en trainer Yves Van der Straeten reageren.

“Als je weet dat de club vorig jaar al te koop stond is dit niet onlogisch”
Patrick Claus, verantwoordelijke jeugd

Een donderslag bij heldere hemel was het voor heel wat voetballiefhebbers. Patrick Claus, verantwoordelijke voor de jeugd, geeft toch wat duiding.

“Misschien wel, maar als je weet dat de club vorig seizoen al te koop stond en Alain Vereecke er zowat alleen voor stond, is dit allemaal niet onlogisch. Trouwens, in tegenstelling tot wat de commentaren op de sociale media nu laten uitschijnen, moeten we bekennen dat we toch maar een beperkte achterban hadden. Met deze fusie bouwen we het bestuur al zeker uit. En hopelijk ook onze achterban.”

Wat deze fusie voor de jeugd betekent? “We hebben een fantastische jeugdwerking”, weet Claus. “Hopen maar dat we daar nog een extraatje kunnen aan toevoegen. Ook Lokeren heeft een uitstekende jeugdwerking, wellicht blijft daar toch wat know-how van over. Bovendien hebben we kunnen afdwingen dat de interprovinciale jeugd in Temse blijft. De Lokerse jeugd gaat in Lokeren op gewestelijk niveau spelen. Wij trokken ondertussen al ruim zestig spelers aan. Onze kernen zijn bijna voltallig.”

Nu de fusie een feit is, wordt er in Temse zelf geen voetbal op niveau meer gespeeld. Wat dat betekent, vroegen we trainer Yves Van der Straeten. “Voor ons verandert er weinig, al schept de nieuwe naam Lokeren-Temse hogere verwachtingen. De sportieve staf blijft dezelfde. Ook onze vijftien kernspelers blijven.

Om de fusie echt te laten slagen, zullen de resultaten goed moeten zijn. Daarom zullen er nog een handvol spelers bijkomen. Ook zonder fusie was dat het geval geweest. Alleen de plaats waar we trainen en spelen, wijzigt. Dat wordt dus Lokeren. Alleen wij als eerste ploeg, want onze jeugd en ook de beloften blijven in Temse. In Lokeren kwam dit seizoen nog drieduizend man kijken. Ik hoop dat velen blijven komen en dat ons klein aantal vaste toeschouwers net zo zeer de overstap naar Lokeren zal maken.” (Bron: HN – Dirk Van Bruysel)

Trainer Yves Van der Straeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *