Dubbele pech: Yannick en Benito openden twee zaken één week voor corona-uitbraak: “De verse producten uit Italië komen niet meer aan”

Zaakvoerders kapsalon en delicatessenzaak in één hadden zich start anders voorgesteld

TEMSE – Een zaak openen, vlak voor een van de grootste gezondheidscrisissen ooit het openbare leven lamlegt: Yannick Massin en Benito Nobels hebben die pech gehad. Gelukkig kunnen ze door hun concept, met een kapsalon én een Italiaanse delicatessenzaak onder één dak, toch deels de deuren open houden.

Op 8 maart vond de openingsreceptie plaats van Hairtist Academy en Pure Italy. Nog geen week later werden de eerste coronamaatregelen van kracht, en kort daarna sloot de zaak alweer de deuren.

Yannick Massin heeft dus nog maar weinig gewerkt in zijn kapsalon, dat tegelijk ook een opleidingscentrum is voor kappers.

Risico’s

“De delicatessenwinkel blijft wel open, maar het is toch heel moeilijk nu”, zegt Yannick. “De opening was een heel grote investering. Zeker als beginnend zelfstandige neem je risico’s. We hadden op voorhand wel rekening gehouden met verschillende scenario’s, het ene met een al beter resultaat dan het andere, maar corona maakt alles sowieso heel moeilijk.”

“We hebben op zich nog geluk”, vindt de man. “De restaurants zijn dicht maar we zien wel dat mensen toch nog de behoefte hebben om eens chique te eten. Voorlopig redden we het dus nog wel, dankzij onze Italiaanse delicatessenwinkel Pure Italy. Het moet wel. Dit is naast een grote investering ook een droom die we willen verwezenlijken.”

Haren in de pasta

Yannick droomde al lang van een eigen zaak, maar borg die plannen op toen hij bij Keune ging werken, een producent van haarproducten. Toen Yannick zijn partner Benito leerde kennen, die traiteurservaring heeft, groeide opnieuw het idee om een onderneming op te starten.

Zo openden de twee in maart in de Kasteelstraat van Temse hun eigen zaak: Yannick in het kapsalon en Benito in de Italiaanse delicatessenzaak. Twee aparte gebouwen, maar achteraan vloeien de zaken samen in één ruimte.

“Daar vind je wel alleen verpakte voedingswaren”, zegt Yannick. “Een kwestie van hygiëne, zodat er zeker geen haren in de pasta terechtkomen.”

Zoete citroen

“Het volledige concept kunnen we door de coronacrisis niet realiseren”, zegt Yannick. “We wilden ook proeverijen van Italiaanse producten organiseren, en als traiteur op locatie werken. De wachtende klanten van het kapsalon zouden we met iets lekkers van de winkel laten kennismaken. Dat kan nu allemaal niet.”

Hoewel Pure Italy zo goed als al zijn producten haalt in Italië, dat zwaar getroffen is door het coronavirus, zijn de rekken in de winkel toch goed gevuld.

“De meeste leveringen gaan nog door, alleen verse producten zoals groenten en fruit komen niet meer aan”, zegt Yannick. “Ook die halen we uit Italië. Je kan een citroen uit de supermarkt echt niet vergelijken met een heerlijk zoete citroen uit Italië.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

De delicatessenzaak en het kapsalon vloeien achteraan samen in één ruimte. “Wachtende klanten zouden we met iets lekkers laten kennismaken, maar dat kan nu niet”, zegt Yannick Massin, zaakvoerder van Hairtist Academy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *