Wandelaars en fietsers lappen regels aan hun laars

Horeca Wilfordkaai doet wanhopige oproep om regels te respecteren

TEMSE – Vrijdag werd bekend dat vanaf 4 mei de maatregelen tegen het coronavirus wellicht versoepeld worden.  Ondertussen doen zaakvoerders van horecazaken in Temse een oproep om de maatregelen te respecteren. Zodat zij in juni zouden kunnen openen.

Vanaf 11 mei zouden de winkels mogen openen. Dit zou wel enkel gebeuren als de cijfers van ondermeer de ziekenhuisopnames in positieve zin evolueren. De horeca zou nog langer moeten wachten om te kunnen openen.

“Ik vraag aan iedereen om, ook tijdens zomerse lentedagen, zich aan de regels te houden zodat ook de horeca in Temse vanaf 8 juni de deuren kan openen”, klinkt het bij Lucy Dieleman, manager van taverne-restaurant Kaai 22 op de Wilfordkaai.

Ook op deze zonnige zondag loopt er weer veel volk op de promenade aan de Wilfordkaai.

Volgens de experten en de politieke vertegenwoordigers volgen velen de regels maar op een zomerse zondag blijkt dat ook in Temse toch minder te zijn  dan op een herfstige dag.

“Het lijkt wel of ze liggen op de zonneweide van de Wilfordkaai”, vertelt Dieleman. “Spijtig genoeg is er weinig politiecontrole op de Wilfordkaai. En als ze dan komen is ineens de kaai leeg om vijf minuten erna terug hetzelfde te zien. Is het nu zo moeilijk om de regels te respecteren zodat ook de horecazaken in Temse in juni de deuren  kunnen openen !!!”

Lekker gezellig op de zonneweide van de Wilfordkaai 🙁

Een gedachte over “Wandelaars en fietsers lappen regels aan hun laars”

  1. Begrijp het probleem niet goed
    Zeker niet zoals op foto afgebeeld is.
    Iedereen hou toch netjes afstand en wie samen woont moet en kan toch dicht bij elkaar blijven. Ze doen dat thuis ook. Mensen kunnen overdrijven. En wie geen hof heeft of zelfs geen terras. Hebben die mensen het recht niet om vitamine D op te doen en effe te rusten. Ga dan kijken wat er zich afspeelt in groot steden. Daar is veel erger.
    Een beetje respect aub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *