Nieuwe hondenloopzone in de Fonteinstraat

TEMSE – Een grote hondenloopzone aan de rand van Temse wordt nog dit jaar geopend. Het is de eerste losloopzone in de gemeente sinds 2014, toen de bestaande hondenweides werden afgeschaft.

“Strenge controles moeten  in de toekomst voorkomen dat de losloopzone uitdraait tot een hondentoilet”
Schepen Tineke Van Britsom (N-VA)

Vlak naast het geboortebos aan de Fonteinstraat krijgen honden een gebied van 117 op 16 meter, waar ze zonder leiband volop kunnen rennen en spelen. De gemeente koos bewust voor een plaats in de buurt van het centrum van Temse, omdat de mogelijkheden voor hondeneigenaars daar beperkter zijn dan in de groenere deelgemeenten.

“Oorspronkelijk was het plan om de zone zeker tegen de zomer af te werken”, zegt schepen van Dierenwelzijn Tineke Van Britsom (N-VA). “Maar door de coronamaatregelen loopt onze Groendienst achter. We hopen toch tegen de zomer het gebied open te kunnen stellen. Erg veel werk is er niet meer. We moeten het gras nog maaien en een omheining plaatsen, en voor de rest gaan we zelf een aantal speeltuigen maken, met autobanden en een tunnel.”

Hondentoilet

“Vroeger waren er verschillende hondenweides in Temse, maar dat waren slechts kleine stukjes grond. Mensen gebruikten het soms als hondentoilet. In 2014 werden de losloopgebieden afgeschaft.”

Dat het zes jaar wachten was op een speelruimte voor honden, komt volgens de schepen omdat sommigen vreesden dat een nieuwe losloopzone opnieuw zou uitdraaien op een hondentoilet. Strenge controles moeten dat in de toekomst voorkomen. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Schepen Tineke Van Britsom in de nieuwe losloopzone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *