Komende zondag veertiende editie van ‘De Zaat Raast – Festival of Sportcars’

Meer dan 130 klassieke sportwagens
TEMSE – Komende zondag 18 augustus  vindt op en rond de Markt van Temse voor de dertiende maal het oldtimerevent DE ZAAT RAAST – FESTIVAL OF SPORTSCARS plaats. Deze editie wordt opnieuw een uitzonderlijke dag voor liefhebbers van klassieke sportwagens. Enkel klassieke sportwagens gebouwd voor 1980 en minder sportieve Familiewagens gebouwd voor 1968 worden toegelaten. Intussen hebben meer dan 130 wagens ingeschreven en mag men opnieuw meer dan ooit van een vol huis spreken.
De Zaat Raast 2019

Het Festival of Sportscars eindigt in het sfeervolle kader van de Markt van Temse. De auto’s komen aan op de markt – na een pittige rit doorheen de Vlaamse Ardennen en het Noorden van Henegouwen – vanaf 15.30 uur.

De meest legendarische merken en modellen op sportwagengebied zijn aanwezig: Ferrari, Porsche, Aston Martin, Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Alpine-Renault, Alfa Romeo, Triumph, Morgan, Austin-Healey, Ford Mustang en Chevrolet Corvette, maar ook sympathieke Fiatjes 500 en 600 en berlines als de Citroën DS, de BMW 502, de Volvo Amazon en nog veel meer. Daarnaast verwachten we ook enkele zeer exclusieve modellen op de Markt die ook bij kenners de wenkbrauwen zullen doen fronsen.

Voor de deelnemers aan de toertocht is het steeds weer een kick om tussen het massaal toegestroomde publiek de Markt op te rijden. Ook de traditionele Dunlop-boog is weer aanwezig en geeft een extra touch aan het sportieve karakter.

Muzikale animatie met vergeten oldies

Onze huis-DJ heeft een schitterende playlist samengesteld met unieke songs uit de jaren ’50, ’60 en ’70. We verlaten de platgetreden platen en draaien geen millionsellers of obligate nr. 1-hits, maar wel songs die ongetwijfeld heel wat unieke herinneringen zullen oproepen en waarvan iedereen zal zeggen “Oh, dat is lang geleden dat ik dat nummer nog eens heb gehoord!”. Met andere woorden: songs waarop je onmogelijk kan blijven stilzitten of -staan.

Bistro Mariette en Bar Jules

Honger of dorst zal men op De Zaat Raast-Festival of Sportscars zeker niet hebben. Op de esplanade voor het oude gemeentehuis installeert Bistro Mariette een uniek Frans terras met typische stoeltjes, tafeltjes en parasols. Vanuit hun authentieke Renault Estafette en Renault R4 serveren zij cocktails, hartige hapjes, maar ook typische Franse desserts als Bretoense appeltaart en Tarte Tatin. Daarnaast blijft ook onze beroemde Driver’s Bar op post met Gouden Carolus van het vat en zijn er ijsjes bij Café Crème.

Gastparking voor andere oldtimers

Ook wie niet inschreef voor deelname aan het Festival of Sportcars is van harte welkom met zijn of haar oldtimer. En dat hoeft echt geen klassieke sportwagen te zijn: voor alle gezinswagens, bedrijfswagens, grote en kleine busjes, vrachtwagens, gebouwd voor 1980, hebben wij een plaats gereserveerd (let op : zo lang de voorraad strekt) op de esplanade voor het AC De Zaat aan het Frans Boelplein.

De toegang tot het hele spektakel op en rond de Markt van Temse is volledig GRATIS. Het wordt voorafgegaan door het Retrowielerevenement Vijfde Groote Prijs Jules Deschepper met een koppeltijdrit (vanaf 12.15 uur) en een criterium (start om 14 uur)

De Zaat Raast – Festival of Sportscars is een organisatie van Koen Poschet, Daniël Peeters, Marc Blemberg, Martin Thienpont, Lieve Van Gasse en Danny Van Broeck in samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en een aantal sponsors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *