“Waterbus moet wel tot Temse varen” (TESAMEN)

TEMSE/BORNEM – De lokale partij TESAMEN reageert verbaasd op het bericht als zou het doortrekken van de succesvolle waterbus naar Temse onhaalbaar zijn. Men zal het schepencollege hierop aanspreken tijdens de eerst gemeenteraad na de vakantie.

“Omdat de investeringskosten voor een extra waterbus en een nieuwe aanlegsteiger niet opwegen tegen de inkomsten”, zoals Temse burgemeester Luc De Ryck liet weten”, aldus TESAMEN-gemeenteraadslid Bert Bauwelinck. Dit is niet ernstig. Als alle publieke diensten zoals het openbaar vervoer zouden worden afgevoerd omdat ze ‘niet opbrengen’, dan zou het ieder voor zich zijn en zullen de files op onze wegen en het fijnstof in onze longen nóg meer toenemen.”

TESAMEN wil dat de burgemeesters van Temse en Bornem op een meer serieuze manier aan de kar gaan trekken om de boot tot in Temse te krijgen. Al snel zal dan blijken dat de halfuurverbinding naar het hart van Antwerpen een onmisbare link kan leggen in het openbaar vervoer tussen het Waasland en de stad Antwerpen.”

Uit een enquête die Emiel Van Driessche recent afnam bij de gebruikers van de waterbus die nu al tussen (de haven van) Antwerpen en Kruibeke/Hemiksem vaart, komt een duidelijke vraag altijd terug:
De mensen willen dat de waterbus tot aan Temse/Bornem vaart. De vraag naar een verlenging stond niet eens in de enquête. De bevraagde mensen kwamen daar zelf mee af. Als dat geen duidelijk signaal is van gebruikers naar het Havenbedrijf en De Lijn die de waterbus-verbinding exploiteren! Mensen van Temse en Bornem nemen nu vaak de fiets of de auto naar het 15 km dichter bij Antwerpen gelegen Kruibeke om daar de boot te nemen.

TESAMEN zal het debat aantrekken op de eerstvolgende gemeenteraad van Temse (eind augustus red.) en zal toelichting vragen bij de studie die het Havenbedrijf inroept om… de boot af te houden.

3 gedachtes over ““Waterbus moet wel tot Temse varen” (TESAMEN)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *