Maart is maand van het Geboortebos in groot-Temse

TEMSE/STEENDORP – Maart is in Temse traditioneel de maand voor de aanplanting van de boompjes voor de geboortebossen. Zaterdag 16 maart konden 73 driejarigen samen met ouders en grootouders een boompje planten in het Meulenbroek. In Steendorp op de Roomkouter waren 13 geïnteresseerden op de afspraak.

Bij afwezigheid van schepen van Natuur en Groen, Hugo Maes (CD&V) mocht de gloednieuwe schepen van Jeugd Tinneke Van Britsom (N-VA) de honneurs waarnemen voor het gemeentebestuur.

In Temse liep de boomplanting in samenwerking met Vriendenkring De Nauwe Band en de Gezinsbond.

Vooraleer de kinderen en hun ouders/grootouders een boompje konden planten werd dit even voorgedaan door enkele arbeiders van de Groendienst. Bij problemen bij het planten schoten zij meteen ter hulp.

Ook de familie Gamal-Van Bruysel was van de partij om met zoontje/kleinzoon Adam een boompje te planten vlakbij de Schelde.
“Dit is even leuk als paaseieren rapen”, klonk het enthousiast bij de oma van één van de kleuters.

In Steendorp gingen 13 ouders in op de uitnodiging van het gemeentebestuur om, voor hun driejarige spruit, een boom te planten in de Roomkouter, Hier gebeurde dit in samenwerking met Natuurpunt Scousele.

Na de aanplanting kregen de aanwezigen zowel in Temse als Steendorp een drankje aangeboden van de organisatie.

Op 23 maart komt Tielrode en Elversele aan de beurt. Dan plant men, op de respectievelijke locaties, boompjes telkens vlakbij de ringdijk van de nieuwe potpolder in aanleg.

Meer foto’s geboortebos Temse, Klik hier
Meer foto’s Geboortebos Steendorp, Klik hier

Ook de familie Gamal-Van Bruysel was van de partij in het Meulenbroek in Temse

Op de Roomkouiter in Steendorp gingen 13 ouders in op de uitnodiging van de Groendienst om een boompje te planten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *