Sylvia Rombaut (Vlaams Belang) wil tegemoetkoming abonnement De Lijn voor scholieren in Temse

TEMSE – Op de gemeenteraad van oktober vroeg raadslid Sylvia Rombaut aan het gemeentebestuur om een tegemoetkoming van 50 procent op de Buzzy Pazz. Bevoegd schepen Lieve Truyman (N-VA) stelde voor dit mee te nemen voor de volgende bestuursploeg vanaf januari, en hekelde dat dit de gemeente veel geld kan kosten.
(C) www.delijn.be

“Daar er in Temse maar één middelbare school is en dus een groot deel van de 12-tot 18-jarigen met de bus naar school gaat richting Sint-Niklaas, Bazel of Bornem (daar rijdt nog steeds geen bus naartoe) zou ik het niet meer dan juist vinden dat Temse hen tegemoetkomt in deze extra kosten die zij moeten maken. ” Aldus Sylvia Rombaut. Ik stel een tegemoetkoming voor van 50% op de Buzzy Pazz”.

“We zullen dit moeten meenemen naar de volgende bestuursploeg”, klonk het bij Mobiliteitsschepen Lieve Truyman. “In 2017 hadden 1726 Temsenaren een busabonnement, waarvan 1204 een Buzzy Pazz. In Zwijndrecht is alles gratis en kost dit de gemeente 700 000 euro. Als u zoiets vraagt, hou dan ook rekening met de kost ervan”.

Sylvia Rombaut heeft haar twijfels bij dit antwoord.

“De schepen goochelt met cijfers die hier totaal niet van toepassing zijn. Als 1204 Temsenaren een Buzzy Pazz hebben en de gemeente hierin 50 procent tegemoetkomt komt dit dus neer op een jaarlijkse kost van 125 818 euro, slechts een 7de van de 700 000 euro waarover zij het heeft”, stelt de Vlaams Belang politica.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *