CVO Temse… toekomst verzekerd door fusie met GO!

TEMSE – Het CVO Temse is met 150.000 lesurencursist (LUC) te klein om te voldoen aan de rationalisatienorm (700.000 LUC’s) opgelegd door het decreet volwassenonderwijs. Een fusie werd noodzakelijk. Gedurende meer dan een jaar werden gesprekken gevoerd met alle mogelijke partners binnen het eigen net en daarbuiten. Vanaf volgend schooljaar (1 september 2019) wordt CVO Temse onderdeel van een fusie met het GO! Op de gemeenteraad van maandag 29 oktober werd deze fusie goedgekeurd.
De toekomst voor het CVO oogt rooskleurig

Voor een CVO met verschillende studiegebieden in het secundair volwassenenonderwijs en waarvoor de gemiddelde bevolkingsdichtheid in de vestigingsplaatsen meer dan 300 inw./km2 bedraagt, is de norm 700 000 lesurencursist.

“Het CVO Temse haalt 150 000 lesurencursist, hetgeen betekent dat de nieuwe rationalisatienorm niet wordt gehaald aldus schepen van Onderwijs Geert Vandersickel(N-VA) “Er waren 3 opties mogelijk: afbouw, fusie met andere CVO’s binnen hetzelfde net of het fusie binnen een ander net.”

In de gemeenteraadszitting van 18 december 2017 werd het college van burgemeester en schepenen gemachtigd om besprekingen te voeren met andere centrumbesturen, met het oog op een mogelijke fusie. Er werden ook een 4 krijtlijnen bepaald:
– Het volwassenenonderwijs in Temse in stand houden en indien mogelijk ook uitbreiden

– Een zo gunstig mogelijke regeling voor het personeel

-Het gemeentebestuur streeft naar medezeggenschap in de nieuwe structuur

-Het behoud van de gebouwen in eigendom van de gemeente.

Schepen van Onderwijs Geert Vandersickel

“De gevoerde gesprekken wezen uit dat het GO! de interessantste fusiepartner is voor het CVO Temse. 3 CVO’s uit het GO! (Janitor-St-Niklaas, Leerstad-Lokeren en Panta Rhei-Gent) en CVO Temse vormen vanaf 1 september 2019 samen één nieuw centrum volwassenenonderwijs met meer dan 1.000.000 lesurencursist. De naam van dit nieuwe centrum is nog niet bepaald.”, klinkt het.

“Deze fusie is zonder twijfel de belangrijkste beslissing voor het CVO met het oog op de toekomst”, stelt de schepen. “Ik ben dan ook zeer verheugd en ook fier dat we dit dossier op een professionele manier hebben kunnen behandelen en afronden nog voor het einde van het jaar. Er is nu nog voldoende tijd om samen met de partner-scholen het fusieverhaal te schrijven en het volgend schooljaar voor te bereiden, om op 1 september 2019 te starten in het nieuwe CVO.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *