‘Kankerplek voor de buurt’

Het nooit afgewerkte appartementsgebouw, dat de Muntstraat in Steendorp een nieuw elan moest geven, wordt geplaagd door onkruid en ongedierte. Er werden ook al krakers opgemerkt. Een openbare verkoop is op til.

Steendorp In de Muntstraat, gelegen achter de Steendorpse kerk, stonden vroeger verouderde huisjes. Vijf jaar geleden maakten die plaats voor een nieuw appartementsgebouw.

‘De huisjes waren aan vervanging toe: ze hadden het comfort van een woning uit de jaren 1920: vrij erbarmelijke omstandigheden dus’, weet het Steendorpse gemeenteraadslid Wim Van Rossen (Open VLD). ‘De vervanging van de oude huisjes door een nieuw complex leek een verbetering voor de wijk. Maar het gebouw raakte nooit afgewerkt. Het staat leeg, verloedert, wemelt van het onkruid en er is sprake van ongedierte. Een aantal pannen op het dak is beschadigd. En er zijn ook al krakers opgemerkt in het bijna afgewerkte gebouw. Kan er niet ingegrepen worden? Want in plaats van een verbetering te krijgen, is de buurt nu nog slechter af’, pleitte Wim Van Rossen maandagavond, tijdens de gemeenteraadszitting.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V) is op de hoogte van het probleem. ‘Dat gebouw is een kankerplek in de buurt’, beseft de schepen. ‘Het gaat om een appartementsgebouw met acht woongelegenheden, dat winddicht is gemaakt. Het zou ontwikkeld worden door 4 Sale BVBA, maar die ging in 2011 failliet. De politie stelde vervuiling vast aan het leegstaande pand en stuurde verscheidene aangetekende brieven naar de eigenaar, maar die werden nooit opgehaald. Zelfs de curator weet niet waar de eigenaar woont. De gemeente zorgde al een keer voor een grote opkuisbeurt, die 2.495 euro kostte. Als de vervuiling de spuigaten uitloopt, kan de gemeente voor een nieuwe opkuisbeurt zorgen. Dat kost veel geld en als we de eigenaar niet vinden, kunnen we het ook niet op hem verhalen. Een heel vervelende zaak is dit.’

Toch is er mogelijk een oplossing in de maak. ‘Een notaris uit Dendermonde is bezig met het voorbereiden van een openbare verkoop van het pand.’ Al blijft het dan afwachten of er gegadigden zijn.

Bron: Het Nieuwsblad, GVH

Appartement Muntstraat Steendorp 2015

Onkruid, roestende elementen, kapotte pannen en een struik die in het dak van het leegstaande appartementsgebouw groeit… (Foto: gvh)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *