Container Rivertours op Wilfordkaai volledig uitgebrand

TEMSE – Op de Wilfordkaai brandde zaterdagvoormiddag een container van Rivertours volledig uit. Brandweerpost Temse was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Waarschijnlijk is een kortsluiting de oorzaak.

Op de aanlegsteiger aan de Schelde staat een container met werkmateriaal van Rivertours. Om voorlopig onverklaarbare wijze ontstond er brand in de container.

“Ik was aan het werk op de Mozart om de (één van de twee schepen van Rivertours die aanmeren in Temse red.)”, klinkt het bij Cees Versteeg van Rivertours. “Toen ik plots vuur zag aan de container. Ik heb meteen de brandweer gebeld.”
Coert Van Grassdorf, zaakvoerder van restaurant Palingshuis vlakbij hoorde plots een ontploffing en merkte dat er een uitslaande brand was vlakbij de boten.
“Ik heb nog geprobeerd met een brandblusser de vlammen te doven maar dat lukte niet. De brand was te hevig.”

Ook de boot de Verdi die aangemeerd lag vlakbij de container had brandschade.

“Die schade is echter oppervlakkig, enkel wat verfschade”, vertelt Guido Moens van Rivertours.
“De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting aan één van de batterijen die een draadloze schroevendraaier opladen. Of aan een koelkast die daar ook binnen staat. Dat moeten de experten nog uitzoeken.”

Tijdens de brand waren er ook enkele ontploffingen te horen.

“Dat waren potten verf, tinner en dergelijke, die ook in de container stonden, materiaal om onze boten te onderhouden”, stelt Moens.”

De brand heeft trouwens geen invloed op de boottochten.
“Enkel de Mozart vaart deze namiddag uit, maar die heeft geen schade om dat die verder van de container aangemeerd lag”, klinkt het.

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *