Jonge ondernemers starten Business Center in voormalig café

TEMSE – Het voormalige café “De Eekhoorn” in de Vrijheidstraat in Temse ondergaat de komende maanden een ware metamorfose. Enkele jonge ondernemers uit Temse openen er midden 2019 “Hub Business Center”.

“We willen een samenwerking tussen de verschillende huurders stimuleren”
Gert Poppe, mede-initiatiefnemer

De renovatiewerken starten in november

De initiatiefnemers hopen met het project het goede voorbeeld te geven voor anderen.

“Aangezien binnenkort de heraanleg van het dorpscentrum start, kunnen anderen van de gelegenheid gebruikmaken om met een origineel concept te starten. Wij willen daar een voortrekkersrol in spelen”, vertellen ze.

Temse als uitvalsbasis

“Centrum-Temse beschikt over enorme troeven om als jonge ondernemer een stabiel bedrijf uit te bouwen” verklaart Gert Poppe (mede-oprichter HUB Business Center) de keuze voor Temse. ”De havens en steden Gent en Antwerpen liggen dichtbij en ook Mechelen en Brussel zijn dankzij de N16 niet ver weg. Met de schelde op wandelafstand beschikken we over een inspirerende omgeving voor ondernemers.”

Ondernemers inspireren

Het viertal richt zich vooral op de dienstensector.
“We willen een samenwerking tussen de verschillende huurders stimuleren. Daarom gaan we een selectie maken van de bedrijven die zich hier willen vestigen. Het is niet de bedoeling dat ze allemaal hetzelfde doen, maar ze moeten elkaar kunnen aanvullen. Zo kunnen ze elkaar versterken.”

“We willen met HUB een kantoorcomplex en business netwerk uitbouwen waar jongeondernemingen in een inspirerende omgeving en in alle rust kunnen werken aan hun toekomst” legt Bart Van Geyt (mede-oprichter HUB Business Center) uit. “Met behulp van de omkadering van HUB kan de ondernemer zich focussen op zijn corebusiness. Met behulp van onze partners en het HUB-netwerk kunnen we onze klanten advies geven in alle facetten van het  ondernemerschap.”

Historisch pand

“We hebben de unieke kans gehad om dit historisch pand in de Vrijheidstraat aan te kopen en willen het renoveren met het grootste respect voor zijn verleden. Het werd gebouwd begin de 20ste eeuw” vertelt Davy Van Eyck (mede-oprichter HUB Business Center). “Ooit was dit gebouw zelfs de thuisbasis van een brouwerij. Het zou zonde zijn deze geschiedenis uit te wissen. We zouden dan ook graag foto’s van toen verwerken in deze renovatie” gaat Sam Van Mele (SASS Architecten). “We hopen dat de renovatie van dit pand een impuls kan zijn voor de heropleving van de volledige buurt.

Oprichters Gert Poppe (l) en Bart Van Geyt (r), met architect Sam Van Mele (midden) : nu nog aan de toog, binnenkort zijn dit kantoren. (Davy Van Eyck ontbrak) (foto: Mattias Goossens)

Klik hieronder door voor meer info over de initiatiefnemers

De initiatiefnemers

Gert Poppe, geboren in het jaar 1988, zette zijn eerste stappen in het ondernemerschap begin 2015. Uit zijn ervaringen in IT Consultancy werd Alpha IT geboren. Een consultancybureau waar de focus ligt op de medewerkers met een gezonde drang om een aangename en leervolle werkomgeving te creëren. Een plaats waar millennials zorgeloos kunnen werken en hun privé- en werkleven in balans met elkaar kunnen verlopen. Alpha IT is op 3 jaar uitgegroeid tot een bureau met 10 medewerkers in vaste loondienst en een klantenportefeuille met internationaal allure. Onder andere de Vlaamse Overheid, KBC, Niko en Napoleon Games rekenden in 2017 op onze diensten.

Bart Van Geyt, geboren te Temse in 1983, zette in 2005 zijn eerste stappen als ondernemer. Als erkend boekhouder is hij een bevoorrechte bedrijfsadviseur binnen tal van bedrijven. Boekhoudkantoor ProBuFisc is ondertussen uitgegroeid naar een kantoor met een 5-tal medewerkers. Tevens is hij mede-oprichter van de vzw Ondernemend Temse, een belangenorganisatie door én voor ondernemers.

Davy Van Eyck, geboren te Temse in 1982, zette in 2010 zijn eerste stappen als ondernemer. Hij is actief als totaalaannemer voor zowel nieuwbouw als renovatie. Total Reno Solutions is uitgegroeid tot een bedrijf met een 9-tal medewerkers. Door zijn totale aanpak kan hij een klantgerichte service aanbieden. Hierdoor is hij een veelgevraagd aannemer in de wijde regio.

Architect Sam Van Mele, geboren te Temse in 1990. In 2013 studeerde hij af aan de Luca School of Arts in Gent als architect. Onder de naam SASS-architecten is hij sinds 2015 actief als zelfstandig architect en leidt een kantoor met 4 medewerkers gespecialiseerd in projectbouw en woningbouw. Naast zijn dagelijkse job is hij ook nog actief als bestuurslid van vzw Ondernemend Temse, een vereniging dewelke de belangen van ondernemers in Temse behartigt.

Een gedachte over “Jonge ondernemers starten Business Center in voormalig café”

  1. Aan Hub Business Center.
    Als verzamelaar van Temse heb ik nog ergens een grote officiele notaris-affiche van de verkoop van de toenmalige brouwerij Verdict en de nog resterende herbergen.

    groeten van Frank De Cuyper, Kastelstraat 66,9140 Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *