Vier mannen staan na negen jaar eindelijk terecht voor dood van 41-jarige man

ANZEGEM / TEMSE / KRUIBEKE / SINT-GILLIS-WAAS – De moord op Ihsan Celik in 2009 heeft na meer dan negen jaar haar weg gevonden naar de correctionele rechtbank van Dendermonde. Daar stonden woensdag vier beklaagden terecht die gelinkt worden aan de dood van de 41-jarige Turk in Temse.

Het lichaam van Ihsan Celik werd op 22 juni 2009 gedumpt aan de Lange Dreef, op de grens van Temse en Steendorp. Uit de vaststellingen van de wetsdokter bleek dat de man gewurgd was. Pas twee jaar later kwam de zaak in een stroomversnelling.

Carlo V.H. (28) uit Kruibeke verklaarde dat hij getuige was geweest van de moord en praatte iedereen – inclusief zichzelf – aan de galg. De Marokkaan Sohaïb ‘Swappy’ A. (34) uit Temse, een zware jongen met een uitgebreid strafblad van drugs- en geweldfeiten, werd gezien als de moordenaar van Celik.

Mentale beperking

De man zou daarbij de hulp hebben gekregen van Abdessalem B.A. (31) uit Sint-Pauwels. Sahin Ö. (29) uit Anzegem was de man die het lichaam van Celik vervoerd zou hebben. Hun motief: een afrekening binnen het drugsmilieu.

Maar zo vaak als Carlo V.H. beweerde de waarheid te spreken, zo dikwijls verklaarde hij ook het hele verhaal te hebben gefantaseerd. Het feit dat de man maar een IQ van 58 heeft, maakt zijn getuigenis nog dubieuzer. Verzon hij door zijn mentale beperking het moordscenario of was hij net door die handicap doodeerlijk?

 

Andere feiten

Tot op vandaag blijven de verdachten ontkennen iets te maken te hebben met de zaak. Toch zouden de resultaten van een uitgebreid telefonieonderzoek en de leugendetector het tegenovergestelde moeten aantonen.

De zaak werd woensdag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. Sohaïb A., die momenteel in de gevangenis zit voor andere feiten, Abdessalem B.A. en Carlo V.H. waren aanwezig tijdens de zitting. Sahin Ö. liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die meldde dat hij tijdens de behandeling zelf wel aanwezig zal zijn.

Het tweede luik van het proces zal plaatsvinden op woensdag 21 november.
(Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

Drie verdachten verschenen op de zitting, Sahin Ö liet zich in de rechtbank vertegenwoordigen door zijn advocaat. (Foto: Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *