Bewoonster Waesmeer kiept symbolisch kruiwagen met puin uit aan hoofdingang AC De Zaat

TEMSE/TIELRODE – Op 27 september besliste de provincie een vergunning van twee jaar toe te kennen aan Vagaetrans, eigenaar van het Waesmeer voor diverse werken in en om het meer, ondanks 322 bezwaarschriften. Daarop besliste Sien Steels, bewoonster van het chaletpark, aan de bovenzijde van het Waesmeer om een persoonlijke actie te ondernemen tegen de gemeente en de provincie.

Met een kruiwagen gevuld met zand en stenen dat op enkele plaatsen op het chaletpark van het Waesmeer gedumpt werd door de eigenaar Vagaetrans, stapte ze, samen met enkele sympathisanten, richting AC de Zaat waar ze de kruiwagen symbolisch uitkiepte voor de hoofdingang van het administratief centrum.

Maandag nog besliste het schepencollege om tegen de beslissing van de provincie beroep aan te tekenen. De gemeente, die enkel advies kon geven aan de provincie, gaf een gunstig advies voor de aanleg van de recreatie-en onderhoudsweg en ongunstig advies voor de geplande reliëfwijzigingen.

“Indien het bezwaar enkel over de reliëfwijzigingen gaat, betekent het nog dat ongeveer 10 000 m3 afvalgrond mag gestort worden, voornamelijk in het meer”, verdedigd Sien Steels haar stilteactie. ‘Ik, samen met de bewoners van het Waesmeer, zal maar gerust zijn als bekrachtigd wordt dat er geen enkele kruiwagen zand, puin of steenafval in het meer gekieperd mag worden. De gemeente Temse had die beslissing al veel eerder kunnen nemen indien de 322 bezwaren van de omwonenden ernstig genomen waren. Jammer dat zoveel energie is verloren gegaan in dit dossier en we nu naar een volgend level moeten gaan.”

Tijdens de stilteactie aan het AC kwam de politie even ter plaatse en werd één van de sympathisanten van de actie meegenomen voor verhoor.

“Men zou een telefoontje gekregen hebben dat we met stenen gingen gooien naar het AC”, klonk het. “Maar dit was gewoon een persoonlijke stilteactie. Want alles is al gezegd.”
Nadien werd trouwens het puin opnieuw meegenomen door de actievoerders.

Meer foto’s van de actie, klik hier

Sien Steels kiepte symbolisch een kruiwagen met zand en puin uit aan de hoofdingang van AC De Zaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *