Taverne de Gulden Cop kreeg alweer ongewenst bezoek

Professioneel detectiesysteem zorgde ervoor  dat daders snel weer op de loop gingen
Nieuw gemeentelijk plan voorziet geen camera’s in de buurt van de Markt of Kasteelstraat
TEMSE – De Gulden Cop kreeg zondagnacht alweer inbrekers over de vloer. Opgeschrikt door het computergestuurd detectiesysteem kozen de dieven na 30 seconden alweer het hazenpad.

Zondagnacht 8 oktober rond één uur verschaften 2 inbrekers zich langs de kelderruimte de toegang tot taverne De Gulden Cop, op de hoek van de Markt en de Kasteelstraat.

Detectiesysteem
“Ik vond het raar dat het beeldscherm van onze kassa maandagmorgen los lag naast de kassa”, vertelt zaakvoerder Johan Blijweert. “Toen we even later een telefoontje kregen dat het keldergat ’s nachts openstond wisten we hoe laat het was. Sinds de vorige inbraak lieten we een professioneel computergestuurd camera – en detectiesysteem plaatsen in onze zaak. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Toen de zaakvoerder de beelden bekeek zag hij dat men inderdaad inbrekers over de vloer kreeg.

Komisch
Vanuit alle hoeken van onze zaak worden beelden gemaakt.”, klinkt het bij Johan Blijweert. “Daarop is te zien dat inderdaad twee jongemannen zondagnacht rond 1 uur de kassa probeerden open te breken. Het waren evenwel duidelijk amateurs want verder dan het losmaken van het beeldscherm raakten ze niet. Na 30 seconden werden ze evenwel opgeschrikt door het alarmsignaal en maakten ze zich snel uit de voeten. Echt wel komisch om te zien.”

De beelden werden overgemaakt aan de politiediensten en zij voeren onderzoek. Diezelfde nacht zou er in nog een horecazaak in Temse ingebroken zijn.

Wie zondagnacht 8 oktober rond één uur 2 verdachte individuen, met lichtkleurige trainingsvest met een kap, heeft gespot in de buurt van de Markt, Kasteelstraat of op een andere locatie in Temse-centrum mag dit altijd melden aan de politiediensten.

Gevoelige locaties
Onlangs werd door het gemeentebestuur een plan bekend gemaakt voor het plaatsen van 32 camera’s in Temse.
Bedoeling is om het cameranetwerk in drie fasen uit te rollen, met eerst zestien camera’s in het winkelcentrum, met de focus op de doorgang Schoolstraat, Kouterstraat, August Wautersstraat, net als de OCMW-site en de omgeving van het nieuwe zwembad. In een tweede fase komt het JOC en het openluchtcentrum Fernand Schuerman aan bod, met negen camera’s, en tot slot de industriezones TTS en De Zaat met zeven camera’s.

De politie maakte een lijst op van de meest gevoelige locaties voor het plaatsen van de camera’s. De omgeving van de Markt en Kasteelstraat is daar dus niet bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *