Buitenspeeltuin met interactief spel ingehuldigd in de schaduw van het Vita Scheldebad

TEMSE – Naar aanleiding van de opening van het Vita Scheldebad realiseerde de gemeente in het Scheldepark, in de schaduw van het zwembad, een buitenspeeltuin met een zandbak voor de allerkleinsten, enkele klim – en andere speeltuigen voor de iets oudere kinderen en een interactieve geluidsboog de ‘Sona’.

Geluidsboog
“Dat is een nieuw interactief spel waarbij men diverse spelletjes kan spelen”, aldus schepen van Jeugd Debby Vermeiren. “Zo kan men de stoelendans doen, geluiden van dieren zoeken, een dansspel en rekenoefeningen doen. Wij kunnen nieuwe spelletjes programmeren en zo de geluidsboog nieuwe impulsen geven.”

De Sona geluidsboog is van ‘Yalp’, dezelfde firma die ook de interactieve spelen op de Jan Vertonghen Playground, op het Sportcentrum Francois Schuerman plaatste.

“De manier waarop kinderen spelen, is veranderd ten opzichte van tien jaar geleden”, aldus Ben Admiraal van Yalp. “De glijbaan en schommel hebben concurrentie van Minecraft, Angry Birds en Pokémon Go. De geluidsboog Yalp Sona maakt gebruik van de grote interesse van kinderen in gamen en moderne technologie, maar combineert dit met actief buiten spelen, actief bewegen, grenzen verleggen en sociale ontwikkeling. Deze combinatie staat garant voor plezier.”

Kinderraad
“Het is ook de bedoeling dat we in de rest van het park nog enkele spelletjes gaan realiseren”, stelt Vermeiren. “De kinderen van de Kinderraad hadden heel toffe ideeën voor het park. Zoals ondermeer een doolhof met hagen, een schommel met een ooievaarsnest en een yogapad. Alle ideeën hiervoor zijn trouwens nog altijd welkom. Zodat we van de omgeving van het nieuwe zwembad een pareltje kunnen maken.”

Naast de inhuldiging van de speelruimte was er naar aanleiding van de opening van het zwembad een kindershow met Papa Chico, een springkasteel en kon men megabellen blazen.

Meer foto’s, klik hier

De ‘Sona’ geluidsboog is een interactief spel dat gamen en actief buitenspelen combineert
Naast de Sona geluidsboog kan men zich amuseren op een klimtoestel, een schommel en een glijbaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *