Vanaf vandaag kan je weer zwemmen in Temse

TEMSE – Vanaf vandaag gaat het nieuwe Vita Scheldebad in Temse open voor het grote publiek. In het gebouw is er niet alleen een zwembad, maar ook een fitnesscomplex en een eet- en drinkgelegenheid. Vrijdagavond was er nog de officiële opening met tal van genodigden.

Het Scheldebad opent vandaag opnieuw de deuren. De werken begonnen vorig jaar in januari onder leiding van de Vita Groep, een privégroep die de ontwikkeling en de exploitatie in handen heeft. In de zwembadhal bevindt zich een wedstrijdbad van 21 meter breed, 25 meter lang en drie meter diep. Dat komt neer op 1.575 kubieke meter en meer dan anderhalf miljoen liter water. In het wedstrijdbad en het instructiebad werd een beweegbare bodem geplaatst. Dat dient om bij onder andere zwemlessen de diepte aan te kunnen passen.

Achteraan in de hal vind je nog kruidenbaden, de familieglijbaan en het kindergedeelte met zogenaamde spray-elementen.

Nieuw: waterpoloclub

De officiële opening werd vakkundig begeleid door ‘liveguart’ Franky (l) en zijn collega 🙂

“We zijn enorm blij met het resultaat”, zegt schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V). “De inwoners keken er al lang naar uit. De schoolkinderen kunnen nu opnieuw genieten van een mooi zwembad, net als de duik- en zwemclubs. Een nieuwe club die we mogen verwelkomen, is de waterpoloclub uit Sint-Niklaas.”

Aan zo’n project hangt uiteraard ook een prijskaartje. “De Vita Groep draagt de investering van 11,5 miljoen euro. De gemeente Temse

betaalt elk jaar een dotatie om onder andere het personeel en de exploitatie mede te bekostigen”, aldus Vermeiren.

“We zien in onze omgeving veel zwembaden sluiten omdat het financieel niet meer haalbaar is om een nieuw te bouwen. Wij hebben in 2013 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en daaruit bleek dat dat wel ging als we een samenwerking met de privésector zouden aangaan, zoals met Vita”, zegt Vermeiren.

Deze middag verwelkomde het Scheldebad zijn eerste bezoekers. Een fotowedstrijd beslistte wie als allereerste in het bad mocht plonsen.

Vrijdagavond 31 augustus 2018 werd het Vita Scheldebad Temse officieel geopend verklaard. Tal van prominenten waren aanwezig. Mensen van het gemeentebestuur, van de Vita Groep, de voornaamste aannemers, de werfleider, en vele vele andere genodigden. Bij schatting waren er zowat 250 mensen aanwezig.

Na de gebruikelijke toespraken door verschillende sprekers waaronder Gunter Vandevelde van de Vitagroep, schepen van Sport Debby Vermeiren en burgemeester Luc De Ryck was er een optreden van een waterballetgroep. Sportfunctionaris Erik Vermeulen leidde het officiële gedeelte in goede (zwem-) banen. Wie wou kon ook een rondleiding krijgen in het ganse gebouw. (Bron: HN/GVA – Dieter Verschooren) 

Meer foto’s, klik hier

Info: https://vita-scheldebad.be/nl

Zowat 250 genodigden waren aanwezig op de officiële opening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *