Reus Gerard Den Belleman onder heel wat belangstelling voorgesteld

Weduwe Gerard Vercauteren in de wolken met realisatie

Ook nieuwe belleman Bart Heynderickx aan publiek voorgesteld

TEMSE – Er was heel wat belangstelling voor de voorstelling van de nieuwe Temsese reus Gerard Den Belleman. Het was meteen ook de eerste keer dat de gloednieuwe belleman Bart Heynderickx naar buiten kwam.

Dopen
Op de trappen van de O.L.V. kerk werd de reus aangekondigd door de opvolger van belleman Gerard Vercauteren, Bart Heynderickx. Het was meteen de vuurdoop voor de fonkelnieuwe belleman van Temse. Vervolgens mocht parochie-vicaris Lambert Lwamba Musinde de Reus dopen.

Eredeken Julien Schreyen was door familiale redenen afwezig.

Daarna ging het in stoet richting AC De Zaat waar in de cafetaria op de vijfde verdieping De Reus symbolisch werd ingeschreven in het bevolkingsregister.

Gulden Boek
“De reus echt inschrijven in het bevolkingsregister is wat moeilijk”, klonk het bij burgemeester Luc De Ryck. “Maar voor speciale gelegenheden hebben wij het Gulden Boek. Onlangs bij de viering van Tielrodenaar Jan Vertonghen, werd de Rode Duivel, naar aanleiding van zijn honderd caps bij de nationale ploeg ingeschreven in dat boek. De keer daarvoor was toen de koning en koningin in onze gemeente te gast waren.”

De cafetaria was veel te klein voor alle genodigden die dit speciale moment niet wilden missen.

Nijg content
Er was een horde bellemannen uit gans Vlaanderen die Gerard Vercauteren een warm hart toebedeelden. Ook de Antwerpse Snorrenclub was met een delegatie te gast.
“Gerard was steeds op de afspraak om bij feestelijke gelegenheden mee door onze ‘koekenstad’ te trekken”, aldus de voorzitter. “Hij werd trouwens ooit nog verkozen tot Snor van ’t jaar. Daarom wilden we hier als eerbetoon aanwezig zijn in deze sympathieke gemeente.”

Nelly Poissonier, de weduwe van Gerard Vercauteren beleefde de voorstelling van de nieuwe reus en het feestelijke gebeuren daarrond met een dubbel gevoel.

“Toen het carnavalscomité mij dat kwam vragen heb ik meteen ja gezegd”, “Daarnet tijdens de doop had ik het even moeilijk maar het is een fantastisch initiatief van het carnavalscomité. Ik ben ‘nijg’ content.”

Fantastisch initiatief
“Het is buitensporig vast te stellen hoe populair Gerard Vercauteren was en is in onze gemeente”, vertelde de burgemeester. “Het beste bewijs, hoe geliefd hij was, is de massale opkomst voor dit feestelijke gebeuren. Gerard is een belleman om nooit te vergeten en het is een fantastisch initiatief van het gemeentelijk carnavalscomité dat zij als locomotief met vele wagons dit hebben gerealiseerd.”

Na het officiële gedeelte ging het comité met de nieuwbakken Reus rond in het centrum van de gemeente en op de Wilfordkaai waar aan alle kraampjes en standen even halt werd gehouden. Ook zondag konden de bezoekers van Temse in de Wolken kennis maken met de nieuwe Temsese Reus.

Meer foto’s, klik hier

Carnavalscomité Temse met Reus Gerard Den Belleman, de nieuwe belleman Bart Heynderickx, weduwe Nelly Poissonier, bouwer Guy Claus en kleermaakster Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *