Temse heeft een nieuwe belleman: Bart Heynderickx

Doet zaterdag zijn eerste roep voor de aankondiging van de doop van Reus Gerard Den Belleman
TEMSE – Op 11 november 2017 overleed, op 73-jarige leeftijd, Gerard Vercauteren, de onvergetelijke belleman van Temse. Gerard is vereeuwigd in een reus en die wordt zaterdag gedoopt en ingeschreven in het bevolkingsregister. Tegelijk wordt de nieuwe belleman voorgesteld: Bart Heynderickx.

Bart Heynderickx werd geboren in Sleidinge op 10 december 1962, maar bracht zijn jeugdjaren door in Moerbeke. Bij zijn huwelijk in 1992 met Bibianne Verheyen uit Sint-Niklaas, vestigde hij zich in Temse.

Hij is vleeswarentechnoloog en beroepshalve productiemanager van Ganda Ham (Destelbergen), producent van Belgische rauwe ham, officieel erkend kwaliteitsstreekproduct.

Hij heeft altijd grote belangstelling gehad voor het Rode Kruis en daarvoor zet hij zich al 38 jaar in. Hij was 8 jaar Provinciaal Verantwoordelijke van de Hulpdienst.

Sinds hij in Temse woont, is hij steeds meer met de Scheldegemeente vergroeid. Hij is een vaste waarde op feestelijkheden en evenementen, in het bijzonder carnaval: zoon Jarne was jeugdprins, zoon Bram jeugdkeizer. Zij hebben nog een oudere zus: Joke.

Zijn deelname aan Temses gemeenschapsleven mondde in 2016 uit in zijn toetreding tot het bestuur van Toerisme Temse.

Bart heeft grote belangstelling voor toerisme, cultuur en folklore, domeinen die raakpunten hebben met de opdracht van een hedendaagse belleman. Bovendien heeft hij grote bewondering voor belleman Gerard Vercauteren: diens inzet, bezieling, présence, alomtegenwoordigheid… en die waardering heeft hem mede geïnspireerd om belleman te worden.

Temses nieuwe belleman doet zaterdag zijn eerste roep. Op de trappen van de dekenale kerk kondigt hij de doop aan van reus Gerard. Aansluitend nodigt hij de gasten (en nieuwsgierigen) uit op het gemeentehuis voor de inschrijving van de reus in het bevolkingsregister. Daar ook wordt hij aan de genodigden voorgesteld door de burgemeester.

De nieuwe belleman was een goede vriend van Gerard Vercauteren. De bel waarmee hij uitrukt, is door Gerard aan hem overgedragen en ook meerdere kentekens op zijn kostuum zijn afkomstig van Gerard.

De nieuwe belleman met (v.l.n.r.) schepen van Toerisme Franky De Graeve, burgemeester Luc De Ryck en Toerisme Temse-voorzitter Rita Heerwegh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *