PUBLI-REDACTIONEEL: Nieuw in Temse: Taxi ‘Need-A-Ride ?’

“De goedkoopste van de streek voor korte afstanden”
TEMSE/STEENDORP/ELVERSELE/TIELRODE/BAZEL/KRUIBEKE/RUPELMONDE – Na vele jaren is er in Temse sinds kort opnieuw een extra taxibedrijf. Begin maart schoot ‘Need-A-Ride ?‘ uit de startblokken. Het bedrijf maakt zich sterk dat het de goedkoopste van de regio is.

Wettelijk verplicht
“Temse bleef jarenlang verstoken van een eigen taxibedrijf op maat”, vertelt zaakvoerder Stefan De Meulenaer “Wie een taxi nodig had moest noodgedwongen een bedrijf van buiten Temse contacteren. En die gewoonte is er moeilijk uit te krijgen. Maar ik maak me sterk dat ik de goedkoopste uit de regio ben. Ook al omdat ik de meter maar aanzet als de klant instapt, wat trouwens ook wettelijk verplicht is. In tegenstelling tot taxibedrijven van buiten Temse, die de meter al aanzetten, als ze vertrekken om een klant te gaan oppikken.

Taxi Need-A-Ride ? heeft zijn uitvalsbasis dus in Temse.

“Ik ben 7 dagen op 7 en 24 uur per dag beschikbaar”, stelt De Meulenaer. “En ik ben steeds ter plaatse op het afgesproken tijdstip. Ook al omdat de regio waar ik momenteel de meeste ritten verzorg zich uitstrekt van Kruibeke tot Elversele, en ik zodoende normaal gezien binnen de 10 a 15 minuten de klant kan oppikken. Bij taxibedrijven van buiten Temse kan de wachttijd al eens oplopen tot 30 of zelfs 60 minuten.”

Sinds kort kan men bij taxi Need-A-Ride ? ook met Bancontact en diverse kredietkaarten betalen

Boodschappen
Naast taxivervoer in groot-Temse en het Waasland doet ‘Need-A-Ride ?’ ook luchthavenvervoer en pakjesvervoer,

“En doe ik uiteraard ook op aanvraag ook verre verplaatsingen. Dat kost dan wel iets meer. Onlangs heb ik een klant vanuit Temse naar Mechelen gebracht. Omdat het vastgestelde prijzen zijn, per kilometer, betaalde de klant 68 euro.”

Trouwens Stefan kreeg, in zijn prille taxibestaan, al enkele gekke vragen voorgeschoteld.

“Onlangs kreeg ik de vraag van een klant om boodschappen, die online besteld waren, af te halen in een supermarkt. Omdat de dame in kwestie er niet op tijd ging geraken. Ook dat kan, de klant betaald naast zijn boodschappen gewoon de rit van de supermarkt.”

“Vorige week nog kreeg ik telefoon van een klant die niet al te goed te been was, of ik een aantal spullen in de nachtwinkel kon gaan halen. Naast de rekening van de nachtwinkel betaalde de klant zowat 10 euro transportkosten.”

Enkele weken geleden moest ik ’s morgens vroeg, op vraag van de ouders, enkele jongeren gaan oppikken van een fuif. Zo moesten de ouders niet opstaan en werden ze toch veilig thuis gebracht. Trouwens waarom zou je riskeren om met een paar pintjes teveel op zelf naar huis te rijden, en dan op de Krijgsbaan bijvoorbeeld moeten stoppen voor een BOB controle. Dat kost je veel meer dan een taxirit van 10 of 20 euro.”

Ziekenhuisvervoer
“Omdat ik 24 uur per dag beschikbaar ben, krijg ik momenteel heel wat telefoontjes om ’s nachts mensen op te pikken. Dan geldt trouwens een voordelig tarief. Maar ook tijdens de daguren ben ik paraat. Bijvoorbeeld om klanten naar of van het hospitaal te brengen of te halen. Dat zou ik graag nog wat uitbreiden want dat is een ongelooflijke markt. Het is enorm hoeveel taxi’s daar stoppen op een half uur tijd. Vooral oudere mensen maken van die service gebruik.”

“Onlangs moest ik een dame, uit het centrum van Temse gaan oppikken aan AZ Nicolaas in Sint-Niklaas. Dat koste de dame zowat 20 euro, en ze was er zich om verbaasd dat ze zo weinig moest betalen. Ze dacht dat ik bij het afrekenen een fout had gemaakt.”

Gezelligheid troef !!
Mijn startbedrag tijdens de daguren is 7.50 euro, maar daar is wel twee kilometer inbegrepen.
Als je vertrekt in het centrum van Temse dan ben je al in Tielrode. Tot in Elversele kost het nog geen 10 euro. Mensen zeggen wel eens dat een taxi duur is, maar voor korte afstanden valt dat echt wel goed mee.”

“Stefan heeft 30 jaar lang bij enkele bedrijven gewerkt. Maar ik had het daar wel gezien, en toen we met oudejaarsavond enkele taxibedrijven belden om familie naar huis te voeren, bleek alles overal gereserveerd te zijn door vaste klanten. Voor Temse was dat dus een gat in de spreekwoordelijke markt en heb ik de sprong gewaagd. En ik heb het mij nog geen minuut beklaagd. Het is bijzonder gezellig in mijn taxi, en er komen hoe langer hoe meer vaste klanten bij.”

Taxi Need-A-Ride ?: Nieuw in groot Temse, regio Waasland, dichtbij en veraf, personenvervoer, pakketvervoer, luchthavenvervoer,
7/7, 24/24.

0488 41 11 61
taxineedaride@hotmail.com
http://www.need-a-ride.be
Ook op Facebook !!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *