Gemeente hoopt exploitatie van parking op Wilfordkaai over te nemen

TEMSE – De voorbije maanden is er al heel wat gezegd en geschreven over de betaalparking op de Wilfordkaai. De mogelijkheid bestaat nu dat de gemeente een akkoord kan afsluiten met de eigenaar om de parking in bezit te krijgen.

Oppositieraadslid Annemie Peeters-Muyshondt (Vlaams belang) deed op de gemeenteraad van februari een voorstel aan het schepencollege om de eigenaar van de parking een voorstel te doen.

“Zo een parking in handen van een privé-eigenaar en op die manier uitgebaat, niemand ook hijzelf niet heeft er baat bij”, schetste Muyshondt. “We betalen allemaal wel eens parkeergeld in de grote steden maar ik bent nog nergens geweest waar men 7 op 7 en 24 uur per dag moet betalen. Daarom doe ik het voorstel aan de het schepencollege om op korte of lange termijn onderhandelingen te starten met de eigenaar, om de parking in bezit te krijgen via een leasing, door te huren of een andere mogelijkheid.”

“Iedereen is inderdaad ongelukkig over de parkeergelegenheid op de Wilfordkaai”, antwoordde burgemeester Luc de Ryck (CD&V). “Daarom zijn we, net zoals u vraagt, onlangs besprekingen begonnen met de eigenaar. Die beogen dat we zelf de parking zouden exploiteren. Uiteraard zijn die gesprekken niet zo makkelijk als we zouden willen en daarom ga ik er ook niet nader op in om de besprekingen niet te hypothekeren.”

Annemie Peeters Muyshondt vroeg ook hoe ver men staat met het invoeren van bewonerskaarten voor het parkeren.

“Daar is nog niks over beslist”, klonk het bij de burgemeester. “In het kader van het mobiliteitsplan moeten nog een aantal knopen doorgehakt worden en daarbij zullen we bekijken of we die bewonerskaarten al of niet invoeren.”

Een gedachte over “Gemeente hoopt exploitatie van parking op Wilfordkaai over te nemen”

 1. Geachte
  Wij waren gisteren op ziekenbezoek bij mensen op de Wilfordkaai .
  Daar moest nu betaald worden op de parking aan hun deur .
  Wij vinden dat allesbehalve vriendelijk vanwege de stad Temse .
  Dat is niet bevorderlijk om de sociale contacten te onderhouden bij mensen waar wij vroeger regelmatig eens op bezoek gingen .
  Wij wonen op een afstand van ong. 60 km , een kleine attentie voor de zieke en dan nog de betaling voor de parking .
  Zo wordt dat ziekenbezoek een duur uitstapje .
  Met vriendelijke groeten
  Elmar Nijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *