Jozefa Van Raemdonck (88) overleden

Dichtste familielid van de IJzerhelden de gebroeders Van Raemdonck
TEMSE/HASSELT – Op zondag 14 januari overleed, op 88-jarige leeftijd, Jozefa Van Raemdonck. Zij was het dichtste nog levende familielid van de gebroeders Van Raemdonck. Haar vader, Willy, was de jongste broer van de IJzerhelden.
Jozefa Van Raemdonck met burgemeester Luc De Ryck op de herdenking van de 100ste verjaardag van het sneuvelen van de gebroeders Van Raemdonck in Temse op zondag 12 maart 2017.

De ouders van Jozefa woonden in de Consciencestraat, in de woning waar het gezin Van Raemdonck zich had gevestigd na de dood van de broers. Willy Van Raemdonck (1900-1956) baatte er het druk bezochte café ‘Crescendo’ (in de volksmond ‘bij de Willy’) uit. Jozefa was regentes Lichamelijke Opvoeding en gaf een paar jaar les aan het Sint-Amelbergainstituut in Temse. Toen zij in 1953 in het huwelijk trad met Jos Schreurs, logistiek directeur bij Philips in Hasselt, verhuisden zij naar Dilsen. Sinds 1960 wonen zij in Hasselt. Zij hebben 2 dochters en 3 zonen, onder wie de bekende muzikant Jokke Schreurs.

Als dichtste nog levende familielid was Jozefa betrokken bij alle herdenkingen van haar ooms. Haar laatste publieke aanwezigheid was in Temse op zondag 12 maart 2017, toen de broers werden herdacht naar aanleiding van de 100ste verjaardag van hun sneuvelen. Zij mocht toen als eerste de luxe-edities van de strip over de broers in ontvangst nemen.

Voor wat betreft de familiegeschiedenis was Jozefa een bevoorrechte getuige voor de samenstelling van het boek ‘Terug naar niemandsland – De geschiedenis van de gebroeders Van Raemdonck: mythe en werkelijkheid’ van Luc De Ryck.

Rudy Van Raemdonck (°1963) uit Temse is nu het oudste levende lid van de familie. Hij is de kleinzoon van Ernest Van Raemdonck (1898-1964), oudere broer van de broers. Ook Rudy’s moeder, Rosa Maris, is nog leven.

De uitvaart vindt plaats in de parochiekerk O.L.Vrouw van Banneux, Hazelarenlaan, Hasselt op zaterdag 20 januari om 10.30 u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *