“Kerel is dood, lang leve Kerel !!!”

Familie De Cock neemt afscheid van oude Kerel maar verwelkomt meteen het nieuwe Kerel-bier
TIELRODE – Met een korte plechtigheid werd in Tielrode, op de site van de gloednieuwe brouwerij VBDCK, door de familie de Cock in het bijzijn van familie, vrienden en persrelaties, afscheid genomen van de oude Kerel. Maar de familie vierde meteen ook de geboorte van het nieuwe Kerel-bier. Later op de dag was er ook een horeca-event, waarop heel wat zaakvoerders van horecazaken uit de ruime regio een kijkje konden nemen op de site.
De ‘nieuwe Kerel’ daalde in een metselkuip uit de ‘hemel’ neer…

In aanloop naar het grote volksfeest dat komende vrijdag en zaterdag georganiseerd wordt aan de Antwerpse Steenweg, organiseerde de nieuwe zaakvoerders, de familie De Cock, een zogenaamde press preview. Lokale persmedewerkers en journalisten van gespecialiseerde bierbladen mochten als eerste een kijkje nemen in de totaal vernieuwde brouwerij.

De familie De Cock met aan het hoofd Philippe De Cock (54) brengt samen met zijn kinderen Jozef (32), Charlotte (27) en Mélanie (25) opnieuw leven in de brouwerij in het centrum van Tielrode. Zij kochten in 2015 de oude brouwerij. Die brouwerij, Verbeeck-Back, was actief van 1867 tot 1966 en was vooral bekend met hun ‘Verba-pils’ en ‘Kerel’. met de nieuwe ‘VBDCK Brewery’ willen ze een eigenzinnige koers varen.

Met aandacht voor authenticiteit, maar ver weg van oude, bestofte biertradities. ‘Untouched by monks’, is ook het motto. Ofwel: laat ons zelf een vernieuwende biertraditie uitbouwen. Daarbij zoekt men ook inspiratie in ondermeer Amerikaanse bieren. Waarbij zoon Jozef De Cock zich het brouwersvak eigen maakte, ‘op Amerikaanse leest geschoeid’.

Maar de VBDCK Brewery is meer dan enkel maar een brouwerij. “Dit is een plek waar men mee kan helpen brouwen, proeven, ervaren en tot rust komen zelfs”, aldus Charlotte De Cock.

“Vanaf december gaat onze B&B ‘Home of Kerel’ open, met zeven kamers in de voormalige brouwerswoning en één suite boven de brouwerij zelf”, verklapt Mélanie. “Met ondermeer een bijzonder bad gemaakt van een oude bierkuip voor een ‘hop floating’-ervaring.” Een bubbelbad met hopbellen dus.

“Daarbij krijgt men ook een brouwerij-ontbijt en zullen de gasten van de suite kunnen helpen tijdens het brouwproces”, klinkt het bij Charlotte.

Achteraan de site is er ook een ’tasting room’ met zicht op de tuin en de boomgaard.
Van daaruit zal men, met Philippe De Cock die ook proffesioneel ballonvaarder is, een vlucht kunnen maken met de nieuwe Kerel ballon.

Maandag 26 Juni werd met een korte plechtigheid de oude Kerel symbolisch ten grave gedragen maar was er metéén ook de geboorte van het nieuwe Kerel-bier, dat voorlopig in zes hippe varianten verrijst.

“Vandaag willen wij het bestaan van Kerel vieren”, stelde Pater Familias Philippe De Cock, tijdens een korte afscheidsrede. “Respect tonen voor de speciale Kerel die hij ooit geweest is. Maar Kerel is niet alleen dood, hij leeft ook verder in het heden en een glorieuze toekomst. De ziel van de oude Kerel en de oorspronkelijke gist werd terug gevonden in de ruine van de oude brouwerij, en daaruit is hij terug herrezen. Aanschouw een waarlijk mirakel. Het is pure wetenschap, de nieuwe Kerel krijgt een plek in de nieuwe brouwerij geadopteerd door een nieuwe familie, mijn familie. Hij is wel niet meer dezelfde Kerel, hoe zou je zelf zijn na een halve eeuw vagevuur, Kerel is nu bigger, better, faster, stronger, origineel Belgisch bier en nu zelfs ‘Untouched by monks‘. Hij leeft nu zelfs zes levens tegelijk in zes verschillende soorten Kerel bier. Kerel is klaar om uit de klei van Tielrode te herrijzen tot een fenomeen.
Kerel is dood, lang leve Kerel !!!”

…Waarna de nieuwe Kerel uit de hemel neerdaalde….

Meer foto’s, klik

“Kerel is dood, lang leve Kerel”, klonk het bij Philippe De Cock tijdens de afscheidsrede.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *