Koppel stapt samen uit het leven

Een gezinsdrama heeft dinsdag 2 juni  de buurt rond de Eeckhoutdriesstraat geschokt. Een koppel werd er dood aangetroffen in hun traphal. Het bleek om een wanhoopsdaad te gaan die samen was uitgevoerd.

TEMSE –  De hulpdiensten reden kort na de middag op en af van het rijhuis met nummer 130. In de woning waren de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw van midden de veertig. Het koppel had zich samen verhangen. Alle hulp kwam te laat. Ook een wetsdokter kon alleen nog maar hun dood vaststellen.

Waarom ze op hetzelfde moment overgingen tot een wanhoopsdaad, is nog onduidelijk. Er zou een afscheidsbrief achtergelaten zijn, maar de inhoud daarvan is niet bekend.

Aan medicatie na ongeval

Het koppel woonde nog maar een paar jaar in het huis. De man was afkomstig van Beveren, de vrouw kwam uit Bornem. Ze hadden beiden al verschillende andere relaties achter de rug waaruit ze samen drie kinderen hadden. De motieven voor de wanhoopsdaad zijn nog onduidelijk, maar het ging het koppel naar alle waarschijnlijkheid niet voor de wind. Hun huis stond te koop en de man zou al geruime tijd zware medicatie genomen hebben na een arbeidsongeval.

Bij de buurtbewoners sloeg het nieuws van hun dood in als een bom. ‘Ik kan nog steeds maar moeilijk geloven wat er is gebeurd’, vertelt buurman Roger Cuyt. ‘We maakten geregeld al eens een praatje, maar ik merkte niets

van hun problemen. Ze vertelden me wel dat hun huis te groot was geworden en ze op zoek waren naar een kleinere woning. Ze hadden daarom hun huis onlangs te koop gezet.’

Het koppel wordt door nog andere buurtbewoners omschreven als afstandelijk en teruggetrokken, maar wel steeds vriendelijk. De man werd regelmatig gezien terwijl hij buiten aan zijn motor zat te knutselen. Daar maakte hij bij mooi weer graag ritjes mee.

Het gerechtelijk labo was heel de middag ter plaatse voor een verder onderzoek van de plaats waar de lichamen werden gevonden.

Wie met vragen over zelfdoding zit, kan terecht op de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Bron: Het Nieuwsblad, Bert Foubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *