Komend carnavalsweekend: ‘Drei doagen in de bijs met prins Wouter Nys’

Prinstitel is een droom die uitkomt voor ‘kabouter’ Wouter

TEMSE – Komend weekend (1 – 4 maart) viert men in Temse centrum voor de 47ste keer carnaval. Dit jaar mag prins Wouter I het feestelijke gebeuren in goede banen leiden. Voor Wouter is het een droom die werkelijkheid wordt. Al van kindsbeen af was hij bijzonder zot van carnaval en droomde hij ervan om ooit de scepter over Temse te zwaaien.

“Als kind was ik al bijzonder gefascineerd door carnaval”, vertelt Wouter. “Op school was ik steeds één van de eerste om zich te verkleden. Maar het is wel maar op latere leeftijd dat de echte passie voor carnaval ontbolsterd is.”
Wouter heeft al heel wat watertjes doorzwommen in carnavalland. Als tiener was hij lid van carnavalsvereniging TKV De Muffy’s uit Tielrode.

Vaste kern

“Door een jeugdvriend ben ik daar ingerold”, stelt Wouter. “En het gaf mij meteen een warm groepsgevoel. Nadien ben ik dan bij de Greffels uit Elversele beland.”

In de loop der jaren, door de stoeten mee te doen kwam ik te weten wie er achter het carnavalcomité schuil ging. Zo leerde ik een aantal leden, de jonge garde, van het carnavalcomié Temse kennen. En zo ben ik begin 2013 in het carnavalcomité terecht gekomen. Een aantal jaren was ik losse medewerker, en daarna werd ik naar een jaar proefdraaien lid van de vaste kern.”

Twee weken geleden was Wouter samen met zijn eredames en het GCT te gast in WZC De Reiger

“Trouwens het werk van het carnavalcomité (GCT) mag hier wel eens in de kijker geplaatst worden”, oppert Wouter “Dit omvat veel meer dan vele mensen denken. Zo is er de organisatie van de jaarlijkse fuif, het eetfestijn, het deur aan deur gaan, de stoet organiseren, het kindercarnaval en zoveel meer.
Dat werk mag zeer zeker opgewaardeerd worden. Hiervoor mag het GCT zeker een pluim krijgen.”

Afgelopen zondag mocht Wouter de aftrap geven van de carnavalsmatch van SV Blauw Wit Temse

Oproep

Het is trouwens tegenwoordig ook niet makkelijk om alles financieel rond te krijgen”, vertelt Wouter. “Gelukkig heb ik een aantal sponsors die mij steunen. Waaronder uiteraard ook de zaakvoerders van mijn prinsenlokaal De Sportvrienden. We organiseerden hier ook een eetfestijn waar we 215 eters mochten verwelkomen.”

Voor de kroegentocht van zaterdag en maandag doet Wouter een oproep naar de Temsese jeugd.

“Het is altijd leuk als er veel volk meedoet met de kroegentocht”, vertelt Wouter. “Maar er mag gerust naast de iets oudere deelnemers wat ‘jonk volk meedoen.”

“Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind voor de stoet zondag, maar als het al droog blijft ben ik al tevreden.

Lees ook: “Komend weekend viert Temse carnaval”

Prins Wouter I 2024 met eredames Nathalie en Tinneke
Uiteraard heeft Prins Wouter I ook zijn eigen lied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *