Komend weekend viert Temse carnaval

Prins Wouter I doet een oproep naar de Temsese jeugd om mee te gaan met de kroegentochten op zaterdag en maandag

TEMSE – Komend weekend (1 – 4 maart) viert men in Temse centrum voor de 47ste keer carnaval. Het weekend is bijzonder goed gevuld met schoolcarnaval, kindercarnaval, kroegentochten, de cavalcade op zondag en de popverbranding met uitslag van de jury op maandagavond.


Donderdag en vrijdag zijn er de traditionele carnavalsviering in de scholen van de centrumgemeente en Velle.

Zaterdag is er vanaf 14.00 uur het kindercarnaval en de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt. Dit met optreden van Kinderdisco. Om 16.30 uur is er ook een caramellenworp.

Wie zich wil inschrijven voor de verkiezing van kinderprins of – prinses leest hieronder op de afbeelding meer info.

Nieuwe groepen

Zaterdagavond is er een kroegentocht langsheen de sponsorende horecazaken met Prins carnaval Wouter I 2024, en eredames Nathalie en Tinneke.
Zondag trekt dan de relamestoet en de 47ste carnavalstoet door de straten van Temse.

“De vorming van de reclamestoet is voorzien in de straten van de woonzone van de site de Zaat”, vertelt de nieuwe voorzitter van het Gemeentelijk Carnavalscomité Temse (GCT) Eveline Claus. “De stoet zelf wordt gevormd in de industriezone van de Zaat.”

“Dit jaar zijn er ook weer een aantal nieuwe groepen die de stoet meerijden”, klinkt het. Zo is er de nieuwe groep uit Tielrode TKV Op Ons Agen. En verder W.C.V. De Foifbiesjten uit Wetteren en CV De Moaten afkomstig uit Moerbeke. En na enkele jaren ervan tussen te zijn geweest Twas te peizen uit Hamme.”


‘Mega polonais’

Aan het begin van de stoet mogen dit jaar de De Strooien Hoedjes de kijkers muzikaal verblijden. De hofkapel van prins Wouter tijdens de stoet komt dit jaar uit het Nederlandse Hulst. De 25-koppige ‘dweilband’ De Bareélen, opgericht in 1980.

Op de sociale media doet Prins Wouter I een oproep om zondagavond bij het het binnenrijden van de prinsenwagen op de Markt rond 18.30 uur een lange polonaise te vormen.

“Wie doet er mee ??? Met de Mega polonais van prins Wouter Nys”, stelt de prins 2024. “We laten de Markt beven, en nadien hangen we geiren in de bijs.
Kom met zen allen naar de Markt en vier gezellig met ons mee.”

Maandagavond om 20.00 uur wordt het carnaval afgesloten met de popverbranding op de Markt en aansluitend de prijsafroeping van de jury en uitreiking van de Fretalop Pechprijs in de feestzaal van het gemeentehuis.

Aansluitend vertrekt de kroegentocht langs de deelnemende kroegen van Temse. Om middernacht word de prijs van de best verklede carnavalist (van de kroegentocht) bekend gemaakt. Dit in het lokaal van prins Wouter I, café De Sportvrienden in de Gasthuisstraat.

Lees ook: “Drij doagen in de bijs met prins Wouter Nys”

www.carnavaltemse.be

Meer carnavalsnieuws leest u in het nieuwe krantje De Gazet van Temst, te vinden bij handelaars, horeca en wachtzalen van dokters en tandartsen in groot-Temse. Of andere openbare plaatsen zoals in WZC’ s De Reiger en ’t Blauwhof…
of lees het hier digitaal….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *