Tesamen wil fietszone Wilfordkaai uitbreiden

TEMSE – Oppositiepartij Tesamen wil van de hele Wilfordkaai een fietszone maken. Dat betekent dat de huidige fietszone een paar tiental meter dient uitgebreid tot onder de Scheldebrug.

“Zodat de ‘knoeiboel’ met op- en afritjes voor fietsers en hinderende verkeersbordjes ter hoogte van Temsica/Bar Coupé kan verdwijnen”, stelt Bert Bauwelinck, fractieleider in de gemeenteraad. “De situatie is niet alleen voor fietsers en automobilisten onduidelijk. Ook voetgangers moeten al eens een kwantumsprong maken om zichzelf in veiligheid te brengen.”

Om dit te illustreren voerde de partij vrijdag 2 juni een ludieke actie met enkele fietsers, voetgangers en bakfietsers.

“Het is de start van het toeristisch seizoen en heel wat fietsers en voetgangers zullen onze mooie waterkanten gaan verkennen. De ‘bottleneck’ op onze Wilfordkaai wordt dan best goed aangepakt”, vertelt Bauwelinck.

Heraanleg van de baan

“De fietszone kan dan samenvallen met het begin van de ‘zone 30’ die start aan de overgang van de Rik De Rycklaan naar de Wilfordkaai. Op termijn kan daar dan in die zone aan de Schelde ook de aanlegsteiger voor de Waterbus komen, die iedereen nu naar Temse wil halen.”


“Dat betekent dat het huidige fietspad tegen de gevel van het gebouw Temsica een veilig voetpad kan worden en de ‘fietsers’ veilig de baan op kunnen”, klinkt het. “Om het aankomend autoverkeer duidelijk te maken dat de fietszone al start aan de Wilfordkaai onder de Scheldebrug is het aangewezen om grondig te onderzoeken hoe de fietsers daar dan veilig naar de fietspaden kunnen rijden. Het komt goed uit dat de gemeente net op die plaats nog een heraanleg van de baan plant, daar een vorige aannemer minderwaardig materiaal heeft gebruikt. Het is dus een opportuniteit om een structurele ingreep te doen.”

Tesamen wil de fietszone op de Wilfordkaai uitbreiden

2 gedachtes over “Tesamen wil fietszone Wilfordkaai uitbreiden”

  1. Iedereen staat klaar aan de rand van stoep met de fiets. Maar de mevrouw met haar bakfiets staat al een heel stuk op straat. Wat een gevaar is voor haar kinderen. Mijn zoon is eens in de lucht gecatapulteerd door zo’n fiets in Antwerpen! De fietser gaf geen voorrang van rechts. Ze kon pas de andere fietser zien als haar bak al van achter de hoek uitstak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *