Ook lokaal bestuur neemt deel aan ‘Dag van de Digibanken’

Wie met digitale vragen zit kan terecht in de bib en buurthuis Den Boodt

TEMSE – Ook het lokaal bestuur neemt deel aan de Dag van de Digibanken. Wat als voortaan alles via de digitale weg gebeurt? Het project Digibanken wil niemand uitsluiten in de digitale wereld. Op zaterdag 3 juni is het Dag van de Digibanken.

Iedereen die met met digitale vragen zit kan terecht in het digipunt op vrijdag 2 juni van 9.30 tot 12.30 u. in de Bib (Oeverstraat 15) en van 13.30 tot 16.30 u. in het buurthuis Den Boodt (Scheldestraat 64). Daar is een digihelper aanwezig om je te helpen met kennis en advies. Kom gerust langs, men moet geen afspraak maken.

Efficiënt bankieren, online zoeken naar werk, snel communiceren, digitaal formulieren en paparassen in orde brengen, het gebeurt vaak digitaal. Het zorgt voor efficiëntie, maar iedereen digitaal is nog geen realiteit. Zo zijn er nog altijd mensen die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed overweg met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop. Soms raken ze de weg kwijt op een website of online formulieren. Omdat veel dienstverlening tegenwoordig digitaal verloopt, missen zij veel kansen in onze samenleving.

“Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners digitaal vaardig zijn om zo beter hun weg te vinden in de dienstverlening van onze gemeente en andere organisaties. In ons digipunt kan je terecht met je digitale vragen”, geeft schepen voor Sociale Zaken Patrick Vermeulen aan.

De digipunten van Lokaal Bestuur Temse zijn een samenwerking met Interwaas en Ligo Waas & Dender. Digibanken Vlaanderen is een initiatief van de Vlaamse overheid en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. Het overzicht van alle digibanken over heel Vlaanderen vind je op www.digibanken.vlaanderen.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *