Nabuko Donosor overheerst Temsese carnavalstoet en lukt 3-dubbelslag (UPDATE)

Voorzitter draagt overwinning op aan overleden pater familias Benny De Baerdemaecker.

TEMSE – Nabuko Donosor uit Bazel won de 46ste carnavalstoet in Temse met meerdere straatlengtes voorsprong. Tot hun eigen grote verbazing won de groep ook de wisselbeker de Jodeljongen.

Vöör de prijsuitreiking was er naar jaarlijkse gewoonte de popverbranding. Waarbij prins Lili I meteen al de polonaise kon inzetten. Voorzitter van het carnavalscomité Dirk Mettepenningen loofde de groepen voor hun vele werk en inzet om er een superstoet van te maken, Prins Lili I noemde het carnavalsweekend een topweekend.

Prins Lili I mocht het vuur aan de lont steken

Wisselbeker

De officiële jury gaf Nabuko Donosor met hun Thema ‘Geklungel in den Jungle’ in totaal 1448 punten terwijl de tweede groep in de uitslag de Sharky’s uit Tielrode het met 280 punten minder moesten doen. Zij behaalden 1168 punten. De top drie werd vervolledigt door de Oeteldonkers met 1156 punten.

Zo lukte Nabuko Donosor dit jaar de 3-dubbelslag in Temse. Zij wonnen zowel de prijs van de zelfjury onder de groepen (zondagavond bekend gemaakt red.) , als de juryprijs en de Wisselbeker Jodeljongen.

De Jodeljongen is een wisselbeker voor originaliteit met de groep die het meest ludieke thema uitbeeld.

“De prijs van de Jodeljongen was voor ons een completer verrassing”, aldus Kurt Smet.

De voorzitter van de Nabuko’s droeg de overwinning in Temse op aan pater familias Benny De Baerdemaecker. Hij overleed begin vorig jaar.

Eerbetoon

“Toen we drie jaar geleden bezig waren aan de wagen reserveerden we zoals steeds een ’troon’ op de wagen voor Benny”, stelt Kurt. “Maar toen kwam corona, werden de diverse carnavalsvieringen afgelast, en Benny overleed begin 2022.”

“Toch wilde ik dit eerbetoon brengen tijdens de prijsuitreiking. Op de plaats waar Benny zou gezeten hebben op de wagen plaatsten we twee aapjes. We hebben er ook niet al teveel aandacht aan besteed maar we voelden al vrij snel dat we goed scoorden en dat we de eerste plaats konden halen in Temse. daarom was mijn plan als voorzitter om Benny hier vanavond te eren. Daarom heb ik de beker ook meteen overhandigd aan de weduwe van Benny die hier aanwezig was.”

Nabuko Donosor telt 28 leden en meer moet dat niet zijn volgens de voorzitter.

Het recept voor de overwinningen de voorbije jaren in Temse is eenvoudig volgens de voorzitter: “We hebben een goed bestuur en onlangs kwamen er nog een aantal jongeren onze groep vervoegen en dat is belangrijk voor de toekomst.”

Naar jaarlijkse gewoonte werd ook de pechprijs uitgereikt door biervereniging de Objectieve Kaaischuimers.

“Eerst en vooral willen we de pechprijs voor 2020 uitreiken aan het Temsese carnavalscomité”, aldus Frank Van Steenberghe van de bierclub. “De organisatie voor de stoet was quasi rond en toen brak de coronacrisis uit. Voor dit jaar gaat de pechprijs naar de Hamse groep de Titti-Twisters. Zij hadden problemen met de koppeling van één van hun wagens.”
De pechprijs is een doos Fretalop bier, één van de Temsese bieren van de biervereniging.

Meer foto’s, klik hier

Nabuko Donosor uit Bazel lukte een 3-dubbelslag
De Pechtprijs 2020 ging naar het GCT. (boven)
De Pechprijs 2023 ging naar de Hamse groep de Titti-Twisters (onder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *