Temse herbevestigt de titel van FaireTradeGemeente

TEMSE – De gemeente Temse engageert zich sinds 2015 om de titel van FaireTradeGemeente te mogen dragen.
“Ook dit jaar wordt onze titel herbevestigd en halen we voor het eerst de hoogst mogelijke score voor onze inzet”.

Lokaal Bestuur Temse mag zich opnieuw twee jaar lang FairTradeGemeente noemen.

“Een titel die we met grote fierheid dragen sinds 2015. Dit jaar krijgen we voor het eerst een A-score op de Fair-O-Meter, wat de hoogst mogelijke score is”, klinkt het bij schepen van Mondiaal Beleid Patrick Vermeulen (Open VLD).

“Als Lokaal Bestuur nemen wij de komende jaren verder het initiatief om te werken rond lokale, ecologische en faire handel. Acties rond eerlijke handel en ecologische duurzaamheid zijn stappen naar een meer duurzame wereld, en daar staat het Lokaal Bestuur sterk achter.

“FairTrade of eerlijke handel is meer dan ooit een noodzakelijk principe om miljoenen mensen aan een menswaardig inkomen te helpen. Eerlijk duurt het langst”, geeft Els Vercouteren als coördinator van de Trekkersgroep FairTradeGemeente aan.

“De A-score is een hart onder de riem voor de vrijwilligers van de FairTrade trekkersgroep en een pluim voor de inspanningen die inwoners, verenigingen, handelaars en het Lokaal Bestuur Temse leveren rond duurzaamheid”, aldus nog Patrick Vermeulen.

Je kan de score van Temse en andere gemeenten opzoeken via de website van FairTradeGemeenten.

vlnr.: burgemeester Hugo Maes, Els Vercouteren en schepen Patrick Vermeulen
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *