Toerisme Temse keek terug en blikte vooruit

TEMSE – Na drie jaar kon ook Toerisme Temse opnieuw een nieuwjaarsreceptie organiseren voor de leden. Voorzitter Rita Heerwegh blikte voor de vereniging beperkt terug op het voorbije jaar. Schepen van Toerisme Debby Vermeiren (CD&V) vertelde wat het komende toeristische seizoen in Temse in petto heeft. Burgemeester Hugo Maes (CD&V) nam het slotwoord voor zijn rekening.

“Tradities zijn er om in stand te houden”, stelde Rita Heerwegh. “Onze nieuwjaarsreceptie wordt zeer gewaardeerd. Het biedt ons de mogelijkheid om de banden met onze leden nauwer aan te halen en info te verstrekken.

Promotie streekprodukten

“Naast de specifieke initiatieven voor onze leden zoals de opening van het toeristisch seizoen, enkele leerrijke bezoeken aan ondermeer Aquafin en een studiedag in Geraardsbergen.”

“Grote belangstelling was er voor de Paaszoektocht en de fotowedstrijd met bijhorende tentoonstelling. Deze activiteiten dragen bij tot onze toeristische uitstraling.”

“Met onze Confrerie ‘Gouden Sleutel’ promoten wij de streekprodukten uit onze gemeente. De lijst van deelnemers en produkten wordt steeds groter. Een nieuwigheid zijn de hoeveprodukten van Heirbaut waarin algen worden verwerkt.

Warm hart

“Onze twee recreatieve joggings, de Scheldejogging vanuit Steendorp en de Durme-Scheldejogging met startplaats in Tielrolde zijn ondertussen vaste waarden op de kalender.”

“Naast de activiteiten van Toerisme Temse en het lokaal bestuur zijn er ook privé initiatieven die we een warm hart toedragen:

De wandelingen, uitstappen en tentoonstellingen van Op Stoapel
De jaarlijkse zoektocht van Ons Streven
Het Bierfestival op Velle
de initiatieven van het gemeentelijk carnavalcomité
Festivel
Het feestweekend Temse tussen de Torens
De Jan Bogaert Classic
De viering rond 1250 jaar Sint-Amelberga
De grote stripsigneerdag van Spirit

“Ook het scheldetoerisme blijft belangrijk. Met de boottochten van Rivertours en Riverstar”, klinkt het. “Maar er is ook Sloeprent die het Scheldetoerisme op een nieuwe manier verder uitbouwt. Men kan een sloep huren en zelf kapitein zijn om al het moois van de Schelde te ontdekken. Meer dan 2000 personen boekten deze formule en waren laaiend enthousiast. Er is ook de Temse ballonvaarder Koen De Jonghe, die met de tweede luchtballon met het nieuwe logo van de gemeente regelmatig opduikt boven de gemeente.”

“De successen van 2022 stimuleren ons om op dezelfde wijze verder te werken.”

Feestweekend

Schepen van Toerisme Debby Vermeiren onthulde enkele toeristische activiteiten die komend jaar in de steigers staan:

“Het project Stroom, een project dat water en klimaat verbindt en langs de scheldegemeenten zal plaatsvinden tijdens de zomervakantie.”

“Er is ook de opening van het Boelwerfparcours in samenwerking met Op Stoapel en schepen van Erfgoed Lieve Truyman. Dit in het kader Scheepswerven in Beeld. Hiermee wordt het scheepsbouwerfgoed langsheen de Schelde in de kijker geplaatst.”

“Het laatste weekend van augustus kan er weer gefeest worden in Temse. Of dit opnieuw met het feestweekend ‘Temse Tussen de Torens’ zal zijn, of een andere formule moet nog besproken worden. Datzelfde weekend zal het schip de Bernisse aanmeren in Temse en zijn deuren openstellen. Deze mijnenveger werd 70 jaar geleden gebouwd op de Boelwerf.”

“Ook tijdens dat laatste weekend van augustus is onze reus Gerard Den Belleman jarig, hij wordt dan vijf jaar. Ook iets om naar uit te kijken zijn de carnavalvieringen in Temse, Tielrode en Steendorp die na drie jaar opnieuw georganiseerd kunnen worden. Begin februari wordt ook het boek ‘4×11 jaar Carnaval’ voorgesteld door het Temsese carnavalscomité.”

Meer foto’s, klik hier

Voorzitter Rita Heerwegh (midden) geflankeerd door burgemeester Hugo Maes en schepen Debby Vermeiren samen met schepen Lieve Truyman, ereburgemeester Luc De Ryck en bestuursleden van Toerisme Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *