Tafeltennisclub Temse heeft vernieuwde speelhal

TEMSE – Op het sportcomplex Fernand Schuerman werd de vernieuwde accommodatie van Tafeltennisclub Temse (KTTC) ingehuldigd. “Dankzij de opfrissingswerken door de gemeentelijke technische dienst nemen we een nieuwe start”, stelt voorzitter Stefaan Smet. Sinds vorig jaar kreeg de club ook de titel van ‘Koninklijke’.

“Onze speelhal op de eerste verdieping heeft een volledige facelift ondergaan”, glundert voorzitter Stefaan Smet. “De oude vinylvloer is verwijderd. Na het aanbrengen van egalisatie is er een echte tafeltennisvloerbekleding aangebracht. De rode kleur geeft de hal een nieuw fris en fraai uitzicht.”

Positieve reacties

“Daarnaast werd ook de verwarming vernieuwd, kregen de wanden een fraaie lambrisering en werden tot slot ook de kleedkamers en traphal opgefrist. En uiteraard verdient een vernieuwde zaal geen ‘oude’ tafels. We kon,den dankzij subsidies van de gemeente dan ook nieuwe speeltafels aangekocht. De positieve reacties van de bezoekende competitieploegen liegen er niet om.”

De werken werden uitgevoerd tijdens de coronaperiode en afgelopen zaterdag was er de officiële inhuldiging samen met de nieuwjaarsreceptie.

Naast enkel jeugdspelers en seniors die een demonstratie gaven mocht ook Schepen van sport Wim Van Rossen (Open Vld) een partijtje tafeltennis spelen met als tegenstander sportfunctionaris Lotte Verheyen.

Renovatiedossier

De schepen van Sport is tevreden dat de tafeltennisclub haar veste stek in Hoeve Van Raemdonck zo goed in ere houdt.

“De hoeve werd in 1987 omgebouwd tot een sportaccommodatie met cafetaria en vormde daarmee een mooie uitbreiding van de sportzone Fernand Schuerman. Samen met de korfbal-, krachtbal- en petanqueclub is de KTTC een vaste gebruiker met een eigen zaal op de zolderverdieping. Die vertoonde na jaren van intens gebruik sporen van slijtage. Het was dan ook een terechte vraag toen de club enkele jaren geleden kwam aankloppen met een renovatiedossier.”

De club had nog een extra reden om te klinken.

“Tijdens corona mochten we namelijk ook onze titel ‘koninklijke’ in ontvangst nemen bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen”, stelt de voorzitter. “We hebben een rijke geschiedenis maar blikken nu vooruit naar de toekomst. Dit jaar gaan we al onze leden een nieuwe uitrusting geven. De jeugdwerking is trouwens nog mooi groeiende. We starten deze maand met drie jeugdploegen in competitie en dat is uniek in de geschiedenis van de club.”

Meer foto’s, klik hier

De vernieuwde speelzaal werd plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van ondermeer schepen van Sport Wim Van Rossen schepen Lieve Truyman en raadslid Werner Maerevoet
Ook enkele jeugdspelers gaven een demonstratie
Vorig jaar kreeg de club de titel Koninklijke

Een gedachte over “Tafeltennisclub Temse heeft vernieuwde speelhal”

  1. Kurt,
    super mooie foto’s en artikel over de inhuldiging van onze gerenoveerde tafeltenniszaal van onze club KTTC Temse.
    Dank voor je aanwezigheid en reportage,
    Stefaan Smet
    Voorzitter KTTC Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *