Binnenkort wordt er geverbaliseerd in de éénrichtingszone rond de Markt

TEMSE – Sinds 22 juli werd een fietszone gecreëerd in het oude centrum van Temse. Daarbij werd ook éénrichtingsverkeer ingevoerd rond de Markt. Toch zijn er nog heel wat automobilisten die de nieuwe verkeersregeling aan hun laars lappen.

“Met het creëren van een fietszone hebben we meer aandacht voor de zachte weggebruiker, duurzame mobiliteit én
verhogen we opnieuw de verkeersveiligheid in onze gemeente”, stelde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) tijdens de officiele opening van de fietszone.

De straten aan de Markt bevinden zich in de fietszone en werden sindsdien volledig éénrichting, behalve de Kamiel Wautersstraat.

“Daardoor kan autoverkeer enkel nog vanaf de Oeverstraat richting Dijkstraat en Wilfordkaai rijden”, vertelt Truyman “Zo zijn er geen conflicten meer aan het kruispunt met de Dijkstraat, waar het dubbelrichtingsverkeer voor een moeizame verkeerssituatie zorgde. Vanuit de richting van de Dijkstraat en de Wilfordkaai moeten autobestuurders verplicht naar rechts. Fietsers mogen in beide richtingen rijden op de Markt, behalve langs de zijde van het oud-gemeentehuis..

Verbaliseren

Omdat de nieuwe verkeerssituatie vanuit de Wilfordkaai misschien nog niet volledig duidelijk was plaatste de Mobiliteitsdienst een extra verbodsbord aan de zijde van de kerk.

De voorbije dagen stelt de politie vast dat er toch nog heel wat hardleerse chauffeurs zijn, die de éénrichtingssituatie aan hun laars lappen.

“We sensibiliseren eerst 14 dagen, dit wil dus zeggen tot 5 augustus, daarna verbaliseren we”, stelt hoofdcommissaris Katty De Bruyn.
“We stellen inderdaad regelmatig vast dat er bestuurders het éénrichtingsverkeer negeren. De macht der gewoonte is meestal de uitleg die we krijgen van de chauffeurs.”

Vanuit de richting van de Wilfordkaai werd een extra verbodsbord geplaatst
om de situatie extra duidelijk te maken

Een gedachte over “Binnenkort wordt er geverbaliseerd in de éénrichtingszone rond de Markt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *