Evelien De Vlieger leest voor op Hollebeekse boekenbeurs

TEMSE – De Vrije Lagere Hollebeekschool organiseerde vrijdag 21 oktober een boekenbeurs met kinder- en jeugdboeken. Het doel van deze boekenbeurs is, “Om kinderen enthousiast te maken over lezen en hen nieuwe boeken te leren kennen”, aldus Davy De Rybel van de ouderraad. Special guest op de boekenbeurs was kinder- en jeugdauteur Evelien De Vlieger.

De ouderraad van de Vrije Lagere Hollebeekschool organiseerde in samenwerking met Pardoes Boekhandel hun jaarlijkse boekenbeurs met kinder- en jeugdboeken.De sporthal werd voor een dag omgetoverd in een prachtig boekenoord waar elke klas een bezoekje bracht. Op die manier konden de kinderen kennis maken met nieuwe boeken van hun favoriete schrijver of leerden ze andere boeken of auteurs kennen.

Ook het enthousiasme om te lezen wordt zo aangewakkerd, en dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, aldus de
directie.

Vertelmomenten en voorleesmomenten

“Lezen bevordert de taalontwikkeling: kinderen leren nieuwe woorden en vormen complexere zinnen. Lezen stimuleert de fantasie en het creatief denken, waardoor kinderen problemen gemakkelijker oplossen. Tenslotte verruimt lezen de blik op de wereld.”

Evelien De Vlieger, die onder meer bekend is van Reuzeneuz en Zobie en de Felix-reeks, kwam ook langs op de boekenbeurs. Ze las voor uit haar boeken aan de leerlingen van het eerste tot het vierde leerjaar. Er was ook ruimte voor vertelmomenten en voorleesmomenten. De kinderen waren alvast zeer enthousiast.

“Het is heel leuk dat hier zoveel boeken zijn. De juf leest voor uit Pluk van de Petteflet. Dat boek wil ik zelf ook.” Matilda uit het tweede leerjaar vond zelfs een boek met haar naam als titel. Na school konden de kinderen hun ouders proberen te overhalen om dat ene fantastische boek te kopen. De jaarlijkse boekenbeurs van de ouderraad brengt kinderen en ouders dichter bij boeken en lezen.

“Als kind las ik heel graag boeken, zoals Pippi Langkous. Ik wil dat kinderen plezier beleven aan lezen”, aldus schrijfster Evelien De Vlieger.

Door omstandigheden was de aangekondigde jeugdauteur Marc De Bel niet aanwezig.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *