Vrouwenorganisatie Ferm Velle plaatst Babbelbankjes aan kerk

TEMSE-VELLE – Vrouwenorganisatie Ferm Velle plaatste met medewerking van het lokaal bestuur twee Babbelbankjes aan Velle kerk. Daarnaast realiseerde men in samenwerking met de plaatselijke bassischool vlakbij ook een boekenruilkastje.

Nieuwe bankjes

“Vorig jaar werden door Ferm overal in Vlaanderen Troostplekken gerealiseerd”, vertelt voorzitster Maria Van Ecyk. “Daardoor kwamen we op het idee om, niet echt een troostplek, maar een soort ontmoetingsplek te creëren hier aan Velle kerk. Dit naar aanleiding van ons 100-jarig bestaan vorig jaar. Wat we spijtig genoeg niet konden vieren door het uitbreken van de coronapandemie.”

Schepen Hugo Maes kwam voor het lokaal bestuur het lint doorknippen

“Zo deden we bij het gemeentebestuur een aanvraag om hier een Babbelbankje te plaatsen. We hadden vernomen dat op het dijkpad regelmatig banken vernieuwd worden. Daarom dacht ik misschien kan men één van die oude bankjes hier plaatsen. Maar we kregen twee nieuwe bankjes. We liggen duidelijk ‘hoog in de schuif'”, lacht de voorzitster.

Schepen Hugo Maes (CD&V) kwam voor het lokaal bestuur officieel het lint doorknippen voor de Babbelbankjes.

Boekenruilkastje

Vlakbij, aan de refter van de plaatselijke bassischool, plaatste de lokale Ferm afdeling meteen ook een Boekenruilkastje.

“Directeur Tom Smet was meteen akkoord om het kastje aan het schoolgebouw te plaatsen” stelt Van Eyck. “Het is leuk voor de kinderen, zo kunnen ze regelmatig een boekje lezen en daarna opnieuw in het kastje plaatsen. Men kan ook een boekje nemen en bij mooi weer gaan lezen vlakbij op onze nieuwe Babbelbankjes. We vullen de voorraad boekjes regelmatig aan maar iedereen mag uiteraard nieuwe boekjes deponeren in het kastje.”

Meer foto’s van de inhuldiging, klik hier

Ferm Velle plaatste twee Babbelbankjes aan de kerk
Het bestuur van Ferm Velle aan het Boekenruilkastje

Een gedachte over “Vrouwenorganisatie Ferm Velle plaatst Babbelbankjes aan kerk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *