Job-event van de politiezone Kruibeke-Temse was een groot succes

TEMSE – Zaterdag was er heel wat interesse voor de jobdag bij de lokale politie. “Er waren meer dan 130 geïnteresseerde kandidaten die zich inschreven voor ons jobevent en een job als inspecteur wel zagen zitten”, stelt korpschef Wim Pieteraerens.

Zij maakten in vier sessies van zowat 30 kandidaten per sessie kennis met het werk voor en achter de schermen in het hoofdkantoor aan de site De Zaat. Na een uitgebreide rondleiding kon men kennismaken met het wapentuig van de politie, en was er als afsluiter een demonstratie met politiehonden. Daarbij kwamen enkele kandidaten ook oog in oog kwamen te staan met de politiehonden. Na afloop kon men zich inschrijven voor een toelatingsproef.

Enkele kandidaten kwamen oog in oog te staan met de politiehonden

“Vroeger moest men soms tot anderhalf jaar wachten en haakten veel geïnteresseerden af maar nu is dat verkort tot ongeveer 18 weken. We hopen dan ook dat er heel wat mensen die zich vandaag inschreven ook de opleiding gaan volgen en bij ons aan de slag gaan”, aldus Pieteraerens.

Na afloop schreven zich alvast 21 kandidaten in voor een toelatingsproef.

Meer foto’s, klik hier

Heel wat belangstelling voor de jobdag bij de politiezone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *