Kerstmis in Steendorp

In Steendorp werd naar jaarlijkse gewoonte, door de lokale afdeling van het Davidsfonds, de kerststal weer officieel geopend. Ook nu weer met ‘levende’ beelden. De organisatie hoopt het evenement komende jaren te kunnen uitbreiden tot een echte kerstmarkt op het Steendorpse dorpsplein.

“Tradities worden in Steendorp hoog gehouden. Mooie voorbeelden daarvan zijn de kerststal en de kerstschilderijen die jaarlijks op het dorpsplein opgesteld worden”, aldus Tony Peirsman van Davidsfonds Steendorp. “De openstelling ervan is telkens een druk bijgewoonde viering. KWB en Davidsfonds zorgen voor de algemene organisatie. De gemeente Temse geeft daarbij logistieke steun. Scouts Sint-Jan en het Oudercomité van de Sint-Henricusschool verzorgen hapjes en drankjes. Brassband St-Cecilia Steendorp begeleidt de samenzang van de traditionele kerstliederen.

Ook de kerstschilderijen op het dorpsplein zorgen weer voor een stemmige kerstsfeer. De sterretjes aan de kerstbomen zijn trouwens een werkje van de leerlingen van de Sint-Henricusschool.

Dankzij de medewerking van de diverse verenigingen was het ook nu weer een volkse en gezellige avond op het dorpsplein van Steendorp.

Kerststallentocht
Dit jaar gaat de kerststallentocht naar Brabant en de Antwerpse Kempen op zaterdag 26 december 2015. Vertrek om 07.45 uur op het dorpsplein te Steendorp. Inlichtingen en inschrijven 03 774 38 99.

Driekoningen Zingen
Op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 gaan de Driekoningen van het Davidsfonds en de KWB rond in Steendorp. De opbrengst dient om de jaarlijkse onkosten aan de kerststal te dekken.
Start telkens om 14 uur aan de Magnolialaan 20 te Steendorp (‘t Hemelrijck).

Meer foto’s, klik hier

Opening Kerststal Steendorp 2015

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *