Gemeente Temse zet een belangrijke stap voor de realisatie van een nieuw zwembad

‘Consortium Scheldebad’ mag nieuw Scheldebad realiseren
Het Scheldebad sluit volgende week na 46 jaar definitief de deuren. De gesprekken over de realisatie van een gloednieuw complex, dat op dezelfde plaats in de zomer van 2018 opent, zijn begonnen.

Na een selectieprocedure werden vier private partners geselecteerd die een dossier indienden.

Debby Vermeiren_Scheldebad_2015
Schepen van Sport Debby Vermeiren in het Scheldebad

Slechts één van hen voldeed volledig aan de gunningsvoorwaarden om het geplande nieuwe zwemcomplex te realiseren: Consortium Scheldebad. In dit consortium hebben de groep Cordeel, exploitatiemaatschappij Farys en architectenbureau Slangen & Koenis zich verenigd. Slangen & Koenis is een Nederlands architectenbureau dat een pak ervaring heeft met het ontwerpen van publieke zwembaden in Nederland en Duitsland. Op 11 december werden door het gemeentebestuur onderhandelingen gestart met de privé-investeerder die men in het voorjaar van 2016 hoopt te kunnen afronden.

“Met de bouw van dit nieuwe zwembad gaat een investering gepaard van meer dan 10 miljoen euro’, stelt schepen van Sport, Debby Vermeiren (CD&V) “In het zwembadcomplex komt een competitiebad van 25 meter (8 zwembanen), een instructiebad en een kinderzone met recreatieve elementen. Voorts wordt ook een hedendaagse horecaruimte voorzien en zal het complex beschikken over een fitnessruimte en binnenspeeltuin. Het nieuwe gebouw zal harmonieus in de groene omgeving van het Scheldepark worden ingepast. Het bad zal worden geëxploiteerd door het Consortium, een private uitbating onder toezicht van het gemeentebestuur. Het zwembad komt op dezelfde plek als het huidige Scheldebad en zal voor iedereen toegankelijk zijn.”

Woensdag 9 december organiseerde kajakclub KajakTem, in samenwerking met wildwaterkajakclub Nirjhara, een initiatie in het Scheldebad.

“Het was meteen de allerlaatste initiatie van onze club in het Scheldebad”, aldus Hans Van der Borght. “Vermits het zwembad binnenkort sluit. Hopelijk zullen we ook in het nieuwe zwembad terecht kunnen.”

Zondag 20 december om 13 uur sluit het Scheldebad de deuren om plaats te maken voor een nieuw zwembadcomplex. Het huidige zwembad werd in gebruik genomen in 1969 en werd grondig verbouwd in 1992 (heropening 1994).
In 2012 werd betonrot vastgesteld in het betonnen skelet van het zwembadgebouw en in de wand van het competitiebad. Het zwembad werd voor 3 maanden gesloten, de cruciale punten werden deskundig onderstut en de toestand werd nauwgezet opgevolgd door gespecialiseerde betonexperts. Hierdoor bleef de veiligheid van de baders gegarandeerd en kon het zwembad nog 3 jaar in gebruik gehouden worden. Ondertussen werd werk gemaakt van de plannen voor de bouw van een nieuw zwembad.

Op zondag 20 december van 10 tot 13 uur biedt het gemeentebestuur alle zwemmers een aperitief aan. Om 13 uur sluit het bad om plaats te maken voor het nieuwe zwembadcomplex, dat in de zomer van 2018 de deuren zal openen. Personen die nog beschikken over een waarborgkaart (zwemabonnement), kunnen die tot 20 december aanbieden aan de kassa van het zwembad. Tenzij je de kaart als aandenken aan het nu 46 jaar oude Scheldebad wil houden.

Meer foto’s initiatie KajakTem, klik hier

Initiatie KajakTem 2015 Scheldebad
KajakTem organiseerde voor de allerlaatste keer een initiatie in het oude Scheldebad.

Een gedachte over “Gemeente Temse zet een belangrijke stap voor de realisatie van een nieuw zwembad”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *